Drets Socials

Conseller Campuzano a les instal·lacions d'ALTEM

El conseller Campuzano destaca la tasca de les entitats socials en una visita a l'Alt Empordà

query_builder   4 febrer 2023 18:00

event_note Nota de premsa

El conseller Campuzano destaca la tasca de les entitats socials en una visita a l'Alt Empordà

El titular de Drets Socials visita instal·lacions d’Altem i de la Fundació Privada Escola Sant Vicenç de Paül – KSAMEU i es reuneix amb una desena d’entitats de Roses

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha destacat la tasca de les entitats socials de l’Alt Empordà en una visita institucional aquest divendres i dissabte, que l’ha portat a reunir-se amb membres d’entitats, així com amb els ajuntaments de Figueres i Roses, amb qui ha coincidit en la necessitat de mantenir l’estreta col·laboració entre tercer sector social, món local i Generalitat.

Campuzano ha visitat la Fundació Altem que atén persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental i ofereix serveis, ajuda, orientació i acompanyament per promoure’n l’educació, la capacitació, la inserció laboral i la qualitat de vida i ho ha fet acompanyat del secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens Mèlich; de la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Helga Nuell i Turon, i del president de la Fundació Altem, Manel Toro. També s’ha reunit amb representants del patronat i la direcció de l’entitat per conèixer la seva situació actual i els seus projectes.

A la visita també ha visitat dos centres residencials d’Altem: el primer ha estat la Residència Les Acàcies per a persones amb discapacitat, on ha visitat les instal·lacions i ha pogut saludar els usuaris i els professionals que hi treballen, acompanyat per la directora del centre, Teresa Cornet Martí. Posteriorment s’ha traslladat a nova Llar Residència de Roses, on l’ha rebut l’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, i el director de les Llars d’Altem, Lluís Vila.


Reunió amb entitats del tercer sector

A la tarda, el conseller ha anat a l’Ajuntament de Roses per trobar-se amb entitats del tercer sector social de la localitat i conèixer la seva situació i reptes actuals. Hi han assistit membres de la Creu Roja, Càritas, el Casal d'Avis de Roses, la Residència Pi i Sunyer, la Fundació Roses contra el Càncer, la Fundació d'Ajuda al disminuït de Roses (FADIR), l’entitat Tramuntanets per a infants amb discapacitat, l’entitat de lactància materna MaRoNes i del Centre Obert de Roses. Abans, s’ha reunit amb l’equip de l’executiu municipal per parlar de la protecció social al municipi i dels seus projectes, i ha signat el llibre d’honor.


Divendres a Figueres

La visita institucional es va iniciar divendres a les instal·lacions de l’Antic Escorxador de Figueres, on s’hi farà un projecte del Pla d’emergència social per a persones sense sostre. El va rebre l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i Saus, juntament amb responsables municipals de Serveis Socials i Urbanisme i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona. Posteriorment, a l’Ajuntament de Figueres, el conseller i el seu equip van mantenir una reunió de treball amb l’equip del consistori per conèixer les necessitats socials del municipi i els reptes actuals, després d’atendre als mitjans i signar el llibre d’honor.

També a Figueres el conseller va visitar la Fundació Privada Escola Sant Vicenç de Paül – KSAMEU, que treballa amb diferents projectes per a infants, adolescents, joves i adults, amb l’objectiu d’oferir i facilitar respostes personalitzades a les seves necessitats educatives i socials. Campuzano va recórrer les instal·lacions (les aules, cuina i les sales d’activitats), i després es va reunir amb el president del patronat de la fundació, Miguel Àngel Ferrés i Fluvià, i la resta de l’equip directiu i del patronat de la fundació per parlar dels seus projectes.

5  

Imatges

Conseller Campuzano a Ksameu (Figueres)

Conseller Campuzano a Ksameu (Figueres) 342231

Conseller Campuzano a l'Ajuntament de Roses

Conseller Campuzano a l'Ajuntament de Roses 496958

Conseller Campuzano a l'Ajuntament de Figueres

Conseller Campuzano a l'Ajuntament de Figueres 254160

Conseller Campuzano a la visita a l'Escorxador de Figueres

Conseller Campuzano a la visita a l'Escorxador de Figueres 89217

Conseller Campuzano reunit amb les entitats socials de Roses

Conseller Campuzano reunit amb les entitats socials de Roses 478425

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia