Drets Socials

Conseller Campuzano a les instal·lacions d'ALTEM

El conseller Campuzano destaca la tasca de les entitats socials en una visita a l'Alt Empordà

query_builder   4 febrer 2023 18:00

event_note Nota de premsa

El conseller Campuzano destaca la tasca de les entitats socials en una visita a l'Alt Empordà

El titular de Drets Socials visita instal·lacions d’Altem i de la Fundació Privada Escola Sant Vicenç de Paül – KSAMEU i es reuneix amb una desena d’entitats de Roses

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha destacat la tasca de les entitats socials de l’Alt Empordà en una visita institucional aquest divendres i dissabte, que l’ha portat a reunir-se amb membres d’entitats, així com amb els ajuntaments de Figueres i Roses, amb qui ha coincidit en la necessitat de mantenir l’estreta col·laboració entre tercer sector social, món local i Generalitat.

Campuzano ha visitat la Fundació Altem que atén persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental i ofereix serveis, ajuda, orientació i acompanyament per promoure’n l’educació, la capacitació, la inserció laboral i la qualitat de vida i ho ha fet acompanyat del secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens Mèlich; de la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Helga Nuell i Turon, i del president de la Fundació Altem, Manel Toro. També s’ha reunit amb representants del patronat i la direcció de l’entitat per conèixer la seva situació actual i els seus projectes.

A la visita també ha visitat dos centres residencials d’Altem: el primer ha estat la Residència Les Acàcies per a persones amb discapacitat, on ha visitat les instal·lacions i ha pogut saludar els usuaris i els professionals que hi treballen, acompanyat per la directora del centre, Teresa Cornet Martí. Posteriorment s’ha traslladat a nova Llar Residència de Roses, on l’ha rebut l’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, i el director de les Llars d’Altem, Lluís Vila.


Reunió amb entitats del tercer sector

A la tarda, el conseller ha anat a l’Ajuntament de Roses per trobar-se amb entitats del tercer sector social de la localitat i conèixer la seva situació i reptes actuals. Hi han assistit membres de la Creu Roja, Càritas, el Casal d'Avis de Roses, la Residència Pi i Sunyer, la Fundació Roses contra el Càncer, la Fundació d'Ajuda al disminuït de Roses (FADIR), l’entitat Tramuntanets per a infants amb discapacitat, l’entitat de lactància materna MaRoNes i del Centre Obert de Roses. Abans, s’ha reunit amb l’equip de l’executiu municipal per parlar de la protecció social al municipi i dels seus projectes, i ha signat el llibre d’honor.


Divendres a Figueres

La visita institucional es va iniciar divendres a les instal·lacions de l’Antic Escorxador de Figueres, on s’hi farà un projecte del Pla d’emergència social per a persones sense sostre. El va rebre l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i Saus, juntament amb responsables municipals de Serveis Socials i Urbanisme i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona. Posteriorment, a l’Ajuntament de Figueres, el conseller i el seu equip van mantenir una reunió de treball amb l’equip del consistori per conèixer les necessitats socials del municipi i els reptes actuals, després d’atendre als mitjans i signar el llibre d’honor.

També a Figueres el conseller va visitar la Fundació Privada Escola Sant Vicenç de Paül – KSAMEU, que treballa amb diferents projectes per a infants, adolescents, joves i adults, amb l’objectiu d’oferir i facilitar respostes personalitzades a les seves necessitats educatives i socials. Campuzano va recórrer les instal·lacions (les aules, cuina i les sales d’activitats), i després es va reunir amb el president del patronat de la fundació, Miguel Àngel Ferrés i Fluvià, i la resta de l’equip directiu i del patronat de la fundació per parlar dels seus projectes.

5  

Imatges

Conseller Campuzano a Ksameu (Figueres)

Conseller Campuzano a Ksameu (Figueres) 342231

Conseller Campuzano a l'Ajuntament de Roses

Conseller Campuzano a l'Ajuntament de Roses 496958

Conseller Campuzano a l'Ajuntament de Figueres

Conseller Campuzano a l'Ajuntament de Figueres 254160

Conseller Campuzano a la visita a l'Escorxador de Figueres

Conseller Campuzano a la visita a l'Escorxador de Figueres 89217

Conseller Campuzano reunit amb les entitats socials de Roses

Conseller Campuzano reunit amb les entitats socials de Roses 478425

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia