Interior

Elena assegura que els pressupostos d'Interior "són els que més aposten per la seguretat pública en tota la història de la Generalitat"

query_builder   6 febrer 2023 12:40

event_note Nota de premsa

Elena assegura que els pressupostos d'Interior "són els que més aposten per la seguretat pública en tota la història de la Generalitat"

Els pressupostos d’enguany, amb 1.814M€, són un 13,4% superiors als de l’any passat

Aquest 2023 es convocaran 1.700 noves places de Mossos d’Esquadra, 470 de Bombers, 100 d’Agents Rurals i 300 de Bombers voluntaris

En total, 4.300 nous efectius s'incorporaran als cossos operatius del país un cop superat el procés de formació

   {"name":"2023/02/06/12/36/8018637f-609d-4346-a7fe-87f9b6874a21.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":211831}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat avui, davant la comissió d'Interior del Parlament de Catalunya, el projecte de pressupostos del Departament d’Interior, que amb 1.814 milions d’euros augmenta un 13,4% respecte el de l’any passat. En concret, els comptes creixen 215 milions d’euros en relació al pressupost del 2022, amb una xifra de despesa que s’enfila fins als 368 milions, triplicant la despesa de fa només set anys.

Elena ha remarcat que es continua “en una línia de creixement que ha de permetre seguir posant al dia la seguretat i les emergències del país i seguir aprofundint en totes les transformacions que s’estan impulsant: més proximitat al territori, més feminització i més recursos i mitjans per als cossos operatius”.

El titular d’Interior ha posat de relleu que “els pressupostos del 2023 són els que aposten d’una manera més clara per la seguretat pública en tota la història de la Generalitat”.“Ja vam dir que és possible liderar el Departament d’Interior des d’una òptica republicana i d’esquerres, perquè volíem fer les coses diferents, treballant per la seguretat pública des d’una òptica progressista entesa com la defensa de drets i llibertats i aquests pressupostos ho certifiquen”, ha insistit Elena.

Joan Ignasi Elena ha assegurat que el creixement que experimenta el Departament d’Interior a nivell pressupostari es destinarà “a revertir les retallades d’anys enrere, per poder anar dimensionant el creixement a les necessitats”.

Més de 4.300 nous efectius s’incorporaran als cossos de seguretat i emergències

El conseller d’Interior ha explicat les noves convocatòries d’accés que es posaran en marxa als diferents cossos, entre les quals destaca una promoció de 850 places al cos de Mossos que s’ha convocat aquest gener, a la qual s’hi sumarà una nova convocatòria de 850 places el darrer trimestre de l’any.

El mateix succeirà amb el cos de Bombers. A la convocatòria de 240 places d’aquest mes de gener s’hi afegirà una nova oferta de 230 places a finals d’any. En el cas dels Bombers voluntaris, també hi ha prevista una oferta de 300 places al mes de desembre.

Per la seva banda, al mes de maig està previst que es convoquin 100 noves places d’accés al cos d’Agents Rurals. En total, doncs, una oferta de 2.570 places en total que es completa amb la selecció i formació de les promocions que es van convocar l’any passat (850 Mossos d’Esquadra, 250 Bombers funcionaris, 160 Agents Rurals, 515 Bombers voluntaris)

Per tant, després del procés de formació s’incorporaran gairebé 1.800 nous efectius de professionals i voluntaris. Entre les noves convocatòries i la selecció i formació, hi haurà al voltant de 4.300 nous efectius als cossos de seguretat i d’emergències del país.

El pressupost per aquest 2023 permetrà també continuar transformant el cos de Mossos d’Esquadra en una policia més feminitzada, més propera i més social; enfortint el sistema d’emergències; reforçant el cos de Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i el telèfon d’emergències 112; consolidant el cos d’Agents Rurals i, en l’àmbit del trànsit, treballant per promoure lamobilitat segura i sostenible, així com per reduir l’accidentalitat a les carreteres, amb atenció als col·lectius més vulnerables. També reforçar l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, referència en la formació i el coneixement en els àmbits de la seguretat i les emergències i al servei del debat públic sobre aquestes matèries.

Elena ha clos la seva intervenció mostrant-se “orgullós d’uns comptes que reforcen de manera molt notable la seguretat pública del país”. “Els pressupostos ens permetran seguir aprofundint en totes les transformacions que estem impulsant, en la línia de més proximitat al territori, més feminització i més recursos i mitjans per als nostres cossos”, ha ressaltat.

*Adjuntem presentació amb el pressupost detallat del Departament en cadascun dels seus àmbits.




1  

Fitxers adjunts

Pressupostos Departament d'Interior 2023

Pressupostos Departament d'Interior 2023
PDF | 3840501

Pressupostos
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia