Interior

Interior acorda amb el Col·legi de Registradors l'accés dels Mossos als registres dels titulars de les societats mercantils

query_builder   7 febrer 2023 14:12

event_note Nota de premsa

Interior acorda amb el Col·legi de Registradors l'accés dels Mossos als registres dels titulars de les societats mercantils

El conveni signat avui és un element clau en la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme

El conseller Elena ha subratllat la importància del conveni assegurant que "s’ha comprovat l’eficàcia d’un model basat en la col·laboració de tots els actors amb responsabilitats en l’àmbit de la seguretat"


  {"name":"2023/02/07/14/11/78f271a2-0259-4494-add6-1f4f83de8093.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":415272}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i el degà del Col·legi de Registradors de Catalunya, Vicente García-Hinojal, han signat aquest matí un conveni perquè els Mossos d’Esquadra puguin accedir de manera telemàtica i gratuïta als registres dels titulars de les societats mercantils. Aquesta informació és fonamental per al cos policial en la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme.

D’aquesta manera, a partir d’ara els Mossos d’Esquadra tindran accés directe a la informació registral a través de la web dels Registradors, incloent-hi el Registre de Titularitats Reals, que emmagatzema les dades dels titulars de les societats mercantils.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha subratllat la importància del conveni assegurant que "s’ha comprovat l’eficàcia d’un model basat en la col·laboració de tots els actors amb responsabilitats en l’àmbit de la seguretat" i ha posat en valor la "funció complementària de la seguretat" i la "professionalitat i dedicació" del Col·legi de Registradors. Elena ha afegit que l'acord permetrà "un accés àgil i eficient" per a la consulta de titularitats d'entitats, la qual cosa suposarà un pas endavant en la lluita contra el blanqueig de capital o el crim organitzat.

Al seu torn, el degà dels Registradors de Catalunya, García-Hinojal, ha destacat que "comptar amb un accés àgil i directe a la informació sobre les titularitats reals és un aspecte clau en la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme, ja que els criminals s'amaguen a través de testaferros, fideïcomisos o altres societats interposades per a dur a terme les seves activitats delictives".

Per fer possible l’accés a la informació, s’ha desenvolupat un servei web que permet la comunicació de les aplicacions de gestió del cos de Mossos d’Esquadraamb els registres. A banda, els Mossos podran enviar les consultes necessàries a través d’un portal web. Més enllà, l’agilitat en la consulta permetrà que els Mossos puguin conèixer a qui correspon la titularitat d’una societat a partir del NIF d’aquesta o bé d’una persona física. També podran conèixer aquelles societats intervinents en la cadena de control d'un titular real.

El Registre de Titularitats Reals és el registre central i únic dels titulars de les societats mercantils i que els Cossos i Forces de Seguretat de l'estat han de tenir accés gratuït i sense restricció a ell conforme a la Directiva (UE) 2018/843.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia