1. Es manté activada l’Alerta del Pla PROCICAT per fort onatge a tota la façana litoral fins la tarda

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’ALERTA del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les prediccions indiquen que l'episodi de nevades va a la baixa.

Aquesta tarda encara s'espera algun ruixat en forma de neu que ha d'afectar zones del prelitoral però tanmateix, es tracta de ruixats dispersos i inconnexos que no s'espera que acumulin gruixos de neu significatius.

A hores d'ara encara hi ha afectacions a la xarxa viària:

Dues vies tallades:

  1. GIV-5201 coll de Gomara-Sant Marçal Montseny
  2. BV-4024 coll de Pal (vent i congestes)

Dues vies on és obligatori circular amb cadenes:

  1. C-153a Vall de Bianya-Sant Pau Segúries
  2. BV-4031 Castellar de N'Hug-Toses

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 10 hores d’aquest matí un total de 519 trucades per 335 incidents. Cal recordar que d’aquestes 519 trucades, 172 trucades estaven vinculades a l’Alerta VENTCAT que s’ha desactivat a primera hora d’aquest matí. La distribució de les trucades d’aquest episodi de meteorologia adversa per comarques ha estat Barcelonès 161; Vallès Occidental 74; Osona 51; i Vallès Oriental 33. Per municipis, les trucades s’han fet des de Barcelona 118; Cerdanyola del Vallès 118; Badalona 22; i Collsuspina 15.

Els Bombers de la Generalitat han treballat en 195 avisos des de l'inici de l'episodi de vent, neu, pluja i mala mar.

Alerta PROCICAT onatge

Protecció Civil manté activada l’Alerta del Pla PROCICAT per fort onatge ja que encara es manté la previsió d’onades superiors als2.50 metres (maregassa) a tota la façana litoral fins la tarda