President

El president Aragonès a la sessió de control

President Aragonès: "No volem perdre ni un sol dia, per això ja estem avançant tota la feina possible perquè el nou pressupost s'executi"

query_builder   8 febrer 2023 12:47

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "No volem perdre ni un sol dia, per això ja estem avançant tota la feina possible perquè el nou pressupost s'executi"

  1. En la sessió de control, el president ha celebrat que Catalunya tingui “uns pressupostos de país” que són els més expansius dels darrers disset anys 
El president Aragonès a la sessió de control {"name":"2023/02/08/12/27/7c180922-56b6-419d-b268-400065f79ffb.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":75662}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat de nou al ple del Parlament que Catalunya podrà tirar endavant “el pressupost més ambiciós dels darrers anys, perquè és el més expansiu, amb 41.000 milions d'euros de despesa, l'increment més important en uns pressupostos en un sol any dels darrers 17 anys”.

I ha explicat davant la Cambra que tots els departaments de la Generalitat “ja estan treballant per poder avançar tota la feina que es pugui fer abans de l'aprovació del comptes”, tenint en compte que “en l'execució d'un pressupost on hi ha noves polítiques i noves inversions és molt important no perdre ni un sol dia”. “Volem que s'executi el 100% del pressupost, en tenim l'oportunitat i l'obligació”, ha reivindicat el president. 

Aragonès ha remarcat que es tracta d'un “pressupost de país”, i no d'un govern o d'un grup concret, per la gran quantitat d'entitats i agents socials i econòmics que hi van donar suport. “En una situació de patiment per a tantes famílies, d'angoixa per a moltes empreses i de tensió pels serveis públics, no teníem el dret de perdre aquesta oportunitat i no complir amb la nostra obligació”, ha declarat. 

El pressupost suposarà, segon el cap de l'Executiu “continuar les polítiques del Govern en el compromís de la transformació social, verda, feminista i democràtica”, i significarà “més escoles, més hospitals, més feina i més suport a la pagesia i al transport públic”.  

Aragonès ha instat la resta de grups de la Cambra a donar suport als comptes, ja que incrementen la inversió de forma destacada i això, ha dit, “és un element contra cíclic molt important en un context d'incertesa econòmica”.

En aquest sentit, el president ha remarcat que els pressupostos “mantenen una línia clara de combat contra la pobresa, amb un 8% d'augment de les prestacions; permeten l'estabilització de milers de treballadors públics en els àmbits de la sanitat i l'ensenyament i permeten un increment substancial de les polítiques d'habitatge”. “Tots hauríem de fer un esforç per tocar de peus a terra i atendre les necessitats de la gent”, ha reblat.

1  

Imatges

El president Aragonès a la sessió de control

El president Aragonès a la sessió de control 75662

Pressupostos
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia