Esport

sge

Presentat el programa de TV3 "Una de les nostres", un espai per "visibilitzar que l'esport també té nom de dona"

query_builder   8 febrer 2023 16:09

event_note Nota de premsa

Presentat el programa de TV3 "Una de les nostres", un espai per "visibilitzar que l'esport també té nom de dona"

  1. Anna Caula afirma durant la presentació que “hem de canviar l’imaginari i mostrar que les dones també som protagonistes en l’esport”
  2. Laia Palau, Aitana Bonmatí, Ari Sánchez, Laia Sanz i Anni Espar protagonitzen els cinc capítols, el primer dels quals s’estrenarà el proper dimecres 15 de febrer, a les 22.05h


sge{"name":"2023/02/08/16/04/1a9a17a7-0860-46e5-90a1-85ed0ca97096.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":742478}

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui al CAR de Sant Cugat la roda de premsa de presentació del nou programa de TV3 “Una de les nostres”, produït amb el suport d’Esportcat amb l’objectiu de visibilitzar l’esport femení i les esportistes d’alt nivell de Catalunya. “En la legislatura de l’esport femení, tenim el repte de visibilitzar-lo, i amb aquest programa ho volem fer d’una manera diferent”, ha subratllat Anna Caula.

El poper dimecres 15 de febrer, a les 22.05h, s’estrena "Una de les nostres", una producció de TV3 produït per Lavinia Audiovisual amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, que té l’objectiu de visibilitzar l’esport femení i les esportistes d’alt nivell que tenim a casa nostra, a més de posar en valor la gran quantitat de clubs d’esport base que es troben repartits arreu del territori.

“Una de les nostres” constarà de cinc capítols, que protagonitzen les esportistes Laia Palau, Ari Sánchez, Aitana Bonmatí, Laia Sanz i Anni Espar. En cada episodi, una d’elles tornarà al club on es va iniciar en el seu esport, i allà coneixerà un grup de nens i nenes amb qui compartirà una intensa jornada a dins i fora del terreny de joc. Al final del dia la protagonista s’haurà d’afrontar a la difícil decisió d’escollir tres d’aquests nens i nenes. Els afortunats l’acompanyaran a viure des de dins un entrenament professional i un partit amb el seu equip, una oportunitat única que permetrà a la canalla entendre com és la vida d’una esportista professional.

Anna Caula ha explicat que aquesta aposta d’Esportcat i TV3 respon a la “voluntat de canvi” del Govern i de “transformar mirades” en el camp de l’esport. “En la legislatura de l’esport femení, tenim el repte de visibilitzar-lo, i amb aquest programa ho volem fer d’una manera diferent. Hem de canviar l’imaginari i mostrar que elles (les esportistes) també són protagonistes i que l’esport també té nom de dona. Esports variats amb referents femenins”.

La secretària general de l’Esport i l’Activitat Física ha agraït “a TV3 l’aposta en prime time” d’aquest programa i ha recordat que “l’esport és un bé essencial i cal que hi col·laborem tots: les institucions, els mitjans públics i els clubs. Hi ha molta feina encara per fer, però l’estem fent i programes com aquest ajuden”.

Per part de TV3, la periodista d’esports de TV3 Mireia Vicente ha recalcat que “des de la CCMA es treballa per visibilitzar l’esport femení perquè s’hi creu de veritat”. També ha parlat de la gran xarxa de clubs d’esport base que hi ha a Catalunya i que “Una de les nostres” és un programa “que fa una radiografia de la situació a Catalunya i va més enllà de buscar un públic exclusivament esportiu. Es un programa per a tothom, amb un format que enganxa”. Mireia Vicente ha destacat la “generositat que han tingut les participants perquè han tornat als orígens i han fet d’entrenadores i de jutges, dos papers als quals no estan acostumades”.

Dues de les protagonistes del programa, la pilot Laia Sanz i la jugadora de pàdel Ari Sánchez, han participat també en la presentació. Laia Sanz ha destacat que “en aquest programa he sortit de la zona de confort, perquè estem acostumades a competir però no a fer d’entrenadores” i que amb els nens s’ho van “passar molt bé”. La pilot ha explicat que “si de petita m’arriben a dir tot el que he aconseguit no m’ho hagués cregut. He pogut participar en el Dakar, he corregut amb gent que eren els meus ídols, en equips oficials, i el meu missatge és que si es treballa es pot arribar molt lluny”

Per la seva banda, Ari Sánchez ha exposat que ha estat important “veure la il·lusió i les ganes en els ulls dels nens i nenes que van participar-hi i que, tot i que els que no van ser escollits es van posar tristos, ho van acceptar. I és que això forma part de l’esport i de la vida”. La jugadora ha recalcat que quan va començar amb 9 anys a jugar a pàdel “no pensava que m’hi dedicaria professionalment ni que arribaria fins aquí, només gaudia a la pista i això feia que no tingués pressió. Pels nens és important gaudir del camí i saber que amb esforç i sacrifici tot és possible”.

La presentació també ha comptat amb la presència de Víctor Rins, director del programa, i d’alguns dels nens i nenes protagonistes del programa, així com del director del CAR de Sant Cugat, Ramon Terrassa.

3  

Imatges

Fotografia de grup de la presentació (Autor: Albert Canalejo)

Fotografia de grup de la presentació (Autor: Albert Canalejo) 742478

Fotografia de la intervenció d'Anna Caula durant la presentació (Autor: Albert Canalejo)

Fotografia de la intervenció d'Anna Caula durant la presentació (Autor: Albert Canalejo) 590225

Fotografia de la intervenció de Laia Sanz i Ari Sánchez durant la presentació (Autor: Albert Canalejo)

Fotografia de la intervenció de Laia Sanz i Ari Sánchez durant la presentació (Autor: Albert Canalejo) 668202

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia