Acció Exterior i Unió Europea

Serret a Brussel·les

Viatge a Brussel·les

El Govern s'adhereix a l'Aliança europea de ciutats i regions per a la reconstrucció d'Ucraïna

query_builder   8 febrer 2023 20:21

event_note Nota de premsa

Viatge a Brussel·les

El Govern s'adhereix a l'Aliança europea de ciutats i regions per a la reconstrucció d'Ucraïna

  1. Ho ha anunciat des de Brussel·les la consellera Meritxell Serret, que ha intervingut al ple del Comitè de les Regions
  2. Serret també ha defensat el model d’escola catalana davant les institucions europees


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, és a Brussel·les per participar a la 153a sessió plenària del Comitè de les Regions en nom del grup Aliança Europea. Serret ha anunciat que el Govern de la Generalitat s’adhereix a l’Aliança europea de ciutats i regions per a la reconstrucció d’Ucraïna, que va ser impulsada pel Comitè de les Regions i els seus socis per coordinar esforços conjunts destinats a ajudar a la recuperació i reconstrucció sostenible d’Ucraïna.

Consellera Serret a Brussel·les{"name":"2023/02/08/20/21/822b233a-d8cb-4bcd-9a58-d164f5a5d8d4.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":180075}


En la seva intervenció al plenari del Comitè de les Regions, en el punt sobre l’Agenda 2030, i davant de la secretària adjunta de les Nacions Unides, Amina J. Mohammed, la consellera Serret ha refermat el compromís de Catalunya, del Govern de la Generalitat però també de la societat catalana, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i ha explicat que el Govern farà un informe de seguiment per comprovar-ne l’assoliment.

Serret ha recordat que “vivim un moment d’emergència climàtica, ambiental i social de primera magnitud i ho veiem als nostres territoris”, i ha dit que és per aquest motiu que “és necessari dedicar més esforços a assolir els ODS amb polítiques públiques valentes, transformadores, amb una visió sistèmica i amb aliances de debò amb la societat civil”.

Aquest informe incorporarà la visió de la societat civil i del món local, amb més de 70 organitzacions públiques i privades sota l’Aliança Catalunya 2030. El Govern introduirà tot el que ha fet des de l’entrada en vigor de l’Agenda 2030. Per exemple, el Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya, l’Estratègia marítima, l’Estratègia d’adaptació al canvi climàtic, la renda bàsica garantida de ciutadania o la incorporació dels ODS en el currículum escolar. “Queden reptes pendents, i que volem i hem de seguir treballant i compartint a nivell europeu”, ha dit la consellera.

D’altra banda, Serret ha celebrat que la Unió Europea hagi presentat el seu informe voluntari sobre l’assoliment dels ODS. “Creiem que aquesta avaluació i l’aprenentatge que comporta són imprescindibles per avançar cap a una Europa més forta, integrada, justa i sostenible, i des de Catalunya hi continuarem compromesos”, ha assegurat.

Des de Brussel·les, la consellera d’Acció Exterior també ha lamentat “que es pugui utilitzar de manera partidista” el Comitè de Peticions del Parlament Europeu, en referència a la petició d’empara d’un pare sobre l’aplicació del 25% de castellà a l’escola catalana. “Des del Govern ens mantenim compromesos amb el gran consens de la societat catalana i del Parlament de Catalunya que és el model d’escola catalana, que vetlla per la inclusió i la cohesió social”, ha respost Serret. La consellera ha insistit amb el compromís del Govern “d’explicar arreu, també a Brussel·les, al cor d’Europa, quin és el model d’educació majoritàriament avalat a Catalunya”. “Persistirem amb la feina constant de defensar el quela majoria de Catalunya ha decidit que és el millor per al sistema educatiu català”, ha conclòs.

Aquest matí, la consellera Serret ha presidit des de Brussel·les el Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència (CCAHE) per coordinar la resposta catalana a la crisi del terratrèmol a Turquia, Síria i el Kurdistan.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia