President

El president, durant la visita a la Casa Macià

President Aragonès: "La cooperació transfronterera entre els territoris del sud i del nord dels Pirineus és una prioritat per al Govern"

query_builder   9 febrer 2023 18:37

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La cooperació transfronterera entre els territoris del sud i del nord dels Pirineus és una prioritat per al Govern"

  1. El cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a la Catalunya Nord, que l’ha portat a la Casa Macià de Prats de Molló, la Bressola del Soler, les instal·lacions de la USAP, la Casa de la Generalitat a Perpinyà i Ràdio Arrels


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat avui, durant una visita institucional a la Catalunya Nord, la voluntat del Govern de “continuar treballant amb una prioritat que és l’impuls de la cooperació transfronterera” “Volem que la frontera entre el sud i el nord dels Pirineus es noti el menys possible, perquè hi ha molts aspectes que compartim”, ha subratllat.

En aquesta mateixa línia, el cap de l’Executiu ha posat de relleu que “hi ha molts interessos des del punt de vista social i econòmic, de promoció del desenvolupament econòmic i de la generació d’oportunitats a banda i banda de la frontera”. I ha afegit que “en un context dins de la UE on cada vegada s’avança més en aquest procés d’integració, tots els instruments de cooperació transfronterera són molt importants; hi ha molts programes europeus que ara mateix s’estan portant a terme i la nostra voluntat és seguir-ho potenciant”.

En declaracions als mitjans durant la visita que ha fet a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Pere Aragonès ha dit que aquesta “no és una delegació de Catalunya a l’exterior, sinóuna casa de la Generalitat oberta a tota la societat de Catalunya Nord per treballar tots els interessos compartits, tots els aspectes amb els quals podem construir futur plegats, com la llengua i la cultura”.

Casa Macià

El president ha iniciat la seva agenda aquest matí a la Casa Macià de Prats de Molló, que ha visitat acompanyat per la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, així com del president de l’Associació Casa Macià, Josep Bonet, i del seu director, Lluís Puig. Durant la visita, el president ha destacat que aquest espai “forma part de la història del nostre país i de la lluita per la llibertat del nostre poble”. I ha remarcat queFrancesc Macià “encarnava els valors republicans del compromís per la justícia social i la llibertat de Catalunya”. “La seva actitud de fermesa la seva lleialtat insubornablea la causa de Catalunya ens interpel·len a continuar la seva lluita per fer del nostre país una República catalana independent”, ha deixat escrit al llibre d’honor de la Casa.

El president i la consellera, durant la visita a la Casa Macià. Autor: Jordi Bedmar
El president i la consellera, durant la visita a la Casa Macià. Autor: Jordi Bedmar
{"name":"2023/02/09/18/05/e72f083d-d02c-4e40-a348-06a24df7dbd7.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":471579}

Pere Aragonès ha expressat el seu agraïment als qui estan fent possible la recuperació d’aquest indret, que espera que “ben aviat sigui un espai museïtzat, en el qual també catalans del nord i del sud puguem visitar i conèixer un episodi molt important de la nostra història”.

Tot seguit, Pere Aragonès ha anat al Col·legi Pompeu Fabra - La Bressola, al municipi del Soler, on ha mantingut una trobada amb el president de La Bressola, Joan Sebastià Haydn i el comitè de direcció d’aquest centre educatiu. La Bressola és una associació cultural fundada l’any 1976 a Perpinyà per promoure una xarxa d’escoles que fan immersió lingüística en català a França. Actualment, La Bressola representa 9 centres escolars (7 escoles i 2 col·legis) amb 1.100 alumnes.

Durant la visita, uns alumnes del centre li han fet preguntes al president, qui en les seves respostes ha expressat el seu “compromís clar amb la Bressola, també de cara a projectes de futur com el Liceu”. I ha recordat que el Govern col·labora amb la Bressola per “donar suport a aquest projecte pedagògic i educatiu en llengua catalana”.

El programa del president Aragonès a la Catalunya Nord també ha inclòs una visita a les instal·lacions de l’equip de rugbi Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP), i a Ràdio Arrels, que ha visitat acompanyat pel director de l’emissora, Albert Nogué. I on ha estat entrevistat per la periodista Laura Bertran.

9  

Imatges

Visita a la Casa Macià

Visita a la Casa Macià 471579

Visita USAP

Visita USAP 625947

Visita USAP

Visita USAP 490249

Visita USAP

Visita USAP 1176601

Visita a la Casa Macià

Visita a la Casa Macià 1275854

Visita a la Casa Macià

Visita a la Casa Macià 620416

Visita a la Bressola

Visita a la Bressola 824037

Visita a la Bressola

Visita a la Bressola 544753

Visita a la Bressola

Visita a la Bressola 525282

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia