Administració i Funció Pública

Reunió del Consell Català de la Funció Pública

La consellera Vilagrà al Consell Català de la Funció Pública: "Volem escoltar tots els actors i generar consensos en els projectes de país"

query_builder   10 febrer 2023 12:38

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà al Consell Català de la Funció Pública: "Volem escoltar tots els actors i generar consensos en els projectes de país"

  1. La consellera ha presidit la reunió d’aquest òrgan consultiu, que reprèn l’activitat després de dos anys
  2. S'hi han exposat les línies generals de l’Avantprojecte de llei de l’ocupació pública catalana i de l’Avantprojecte de llei de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya
Reunió del Consell Català de la Funció Pública{"name":"2023/02/10/12/24/ee6dca2e-659a-4308-bda5-aca9ab78a3e3.jpg","author":"Presidència","type":"0","location":"0","weight":121087}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presidit la reunió del Consell Català de la Funció Pública, un òrgan consultiu en matèria de funció pública, en què estan representats el Govern de la Generalitat, les corporacions locals i les organitzacions sindicals. El Consell reprèn la seva activitat després de dos anys, amb la voluntat, expressada per la consellera, “que esdevingui l’òrgan de referència de la funció pública catalana”.

“Volem escoltar les veus dels diferents actors implicats i generar els consensos necessaris per dur a terme els projectes de país”, ha dit la consellera en la seva intervenció al Consell Català de la Funció Pública.

La consellera Vilagrà ha refermat també l’aposta “per la modernització i millora de l’Administració pública i per uns serveis públics propers a la ciutadania, més eficaços i àgils”. Això es tradueix, ha dit, “en unes condicions òptimes per afavorir l’estabilitat en el si de les administracions públiques, fer aflorar el talent i retenir-lo i impulsar la innovació i la formació contínua”.

Dos pilars de la transformació de l’Administració pública

Durant la reunió d’avui, la secretària d’Administració i Funció Pública, Alícia Corral Sola, ha exposat al Consell les línies generals de l’Avantprojecte de llei de l’ocupació pública catalana i de l’Avantprojecte de llei de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, dues normes estratègiques en el procés de transformació de l’Administració pública que està duent a terme el Govern.

L’Avantprojecte de llei de l’ocupació pública catalana defineix, per primera vegada, un model de funció pública propi i estableix un marc normatiu únic per a totes les administracions públiques catalanes. L’objectiu principal de la norma és la reforma integral de l’ocupació pública per adaptar-la a l’entorn social, econòmic i cultural i a l’actual context tecnològic i científic.

D’altra banda, l’Avantprojecte de llei de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya fixarà el paper institucional de l’Escola com a vertebradora del sistema de formació i transferència per al conjunt de les administracions públiques catalanes. Amb aquesta llei es passa d’una Escola de l’Administració de la Generalitat a una Escola de tot el sector públic, que esdevé motor de canvi i agent central en la transformació de les administracions públiques catalanes.

La secretària d’Administració i Funció Pública també ha presentat al Consell el calendari previst per a la participació a l’Avantprojecte de llei de l’ocupació pública dels agents socials, sindicals, el món local, el món acadèmic i universitari, els col·legis i associacions professionals i associacions amb discapacitats, entre d’altres.

El Consell Català de la Funció Pública té funcions consultives, d’informació, participació i de generació de propostes en qüestions que, en matèria de funció pública, poden afectar les diverses administracions públiques catalanes.

2  

Imatges

La consellera Vilagrà presideix la reunió del Consell Català de la Funció Pública

La consellera Vilagrà presideix la reunió del Consell Català de la Funció Pública 121087

Reunió del Consell Català de la Funció Pública

Reunió del Consell Català de la Funció Pública 153701

Funció pública
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia