President

Inauguració edifici compacte Hospital Granollers

President Aragonès: "Estem prioritzant el reforç i l'impuls dels serveis públics essencials: l'ampliació de l'Hospital de Granollers n'és un bon exemple"

query_builder   11 febrer 2023 14:29

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Estem prioritzant el reforç i l'impuls dels serveis públics essencials: l'ampliació de l'Hospital de Granollers n'és un bon exemple"

  1. El cap del Govern i el conseller de Salut han inaugurat aquest migdia el nou edifici compacte d’aquest centre hospitalari, que acollirà la renovació del Servei d’Urgències, nou TAC i llits d’UCI
  2. Aragonès remarca que en els últims dos anys i mig s’han ampliat un total de 7 centres sanitaris
  3. Balcells assegura que el nou equipament és un punt d’inflexió i un canvi de cicle, orientat a un nou model assistencial amb visió de país
Inauguració edifici compacte Hospital Granollers{"name":"2023/02/11/14/22/6b2110ac-75e1-411a-bb27-80ad3c7539ea.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":665502}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha inaugurat aquest migdia, juntament amb el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, el nou edifici compacte de l’Hospital General de Granollers, que acull la renovació del Servei d’Urgències, així com llits d’UCI i un nou aparell de TAC. Per a Aragonès, aquesta instal·lació és una clara mostra de com el Govern “està prioritzant el reforç i l’impuls de sectors públics essencials”, com és el sistema sanitari del país, “incorporant nous professionals i dotant-nos de millors infraestructures per oferir la millor atenció a la ciutadania”.

El cap de l’Executiu ha assegurat que el nou edifici de l’Hospital de Granollers “suposa un salt endavant i un punt d’inflexió en l’atenció sanitària de Granollers i de la comarca del Vallès Oriental”, que se suma al fet que en els últims dos anys i mig “s’han posat en marxa un total de 7 nous equipaments d’ampliació de centres sanitaris”.

Segons ha explicat el president, en el nou edifici inaugurat avui s’han invertit “35 milions d’euros en una primera fase”, que ha permès augmentar la seva superfície hospitalària en “15.000 metres quadrats”; ampliar l’espai d’urgències arribant a “90 punts d’atenció” per poder “reduir el temps d’espera i oferir una atenció més personalitzada”; s’han incorporat 10 boxes d’unitats de cures intensives”, amb possibilitats de ser doblats; s’ha “ampliat el servei de diagnòstic per la imatge”, i s’ha incorporat “20 llits més amb funcions polivalents”, que ja estan preparats per acollir una unitat de reanimació postquirúrgica en una segona fase d’ampliació, que implicarà la construcció de 14 quiròfans.

Inauguració edifici compacte Hospital Granollers{"name":"2023/02/11/14/23/db1cf2d8-196b-474f-8d02-ae2f90a2d667.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":480259}

Per a Pere Aragonès tot aquest equipament és una mostra de com “estem transformant el país, del compromís amb els serveis públics i amb els seus professionals que són la columna vertebral del sistema”. Per això, ha subratllat el fet que s’han consolidat 4.370 professionals incorporats durant la pandèmia, i que s’està treballant “per seguir millorat les condicions laborals dels treballadors i treballadores”.

El president s’ha congratulat perquè aviat es disposarà del pressupost del 2023 que permetrà destinar “1.284 milions d’euros més d’inversió en salut”, essent el Departament que més creix en termes absoluts. I ha remarcat que amb aquests diners es reforçarà aquells punts més afectats per la pandèmia com és “l’atenció primària, una prioritat absoluta ja que és la pedra angular del sistema sanitari”; “l’àmbit de la salut mental”, un camp que ha dit ha estat menystingut durant anys, i s’impulsarà la “reducció de les llistes d’espera, per garantir l’equitat del servei a tot el territori”.

Pere Aragonès ha finalitzat la seva intervenció agraint la col·laboració de les administracions per fer realitat aquest projecte, començant per l’Ajuntament de Granollers que va cedir el solar per la construcció d’aquest nou edifici contigu a les actuals Urgències de l’Hospital.

El conseller de Salut, per la seva banda, durant la seva intervenció ha volgut recordar l’època en què va fer guàrdies a l’antic hospital de Granollers, i ha destacat que el nou equipament significa un punt d’inflexió i un canvi de cicle, orientat a un nou model assistencial amb visió de país. “Hem de treballar en xarxa pels professionals, per les necessitats de la ciutadania i per l’equitat”, ha assegurat. Balcells també ha destacat la importància d’assegurar les condicions laborals dels professionals i ha recordat les millores que comportarà el nou conveni SISCAT, tant per als professionals de Granollers i per a la resta de treballadors del sistema.

L’acte inaugural ha comptat també amb el director de l’Hospital General de Granollers, Rafael Lledó, i l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell.

4  

Imatges

Reunió amb professionals

Reunió amb professionals 480259

Visita instal·lacions

Visita instal·lacions 665502

TAC

TAC 587324

Parlaments

Parlaments 381475

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia