L’ISPC comparteix i posa a l'abast de tothom el coneixement que genera l'activitat formativa en seguretat, riscos i emergències de l’Institut

El Campus ISPC aglutina la formació oberta i l'aprenentatge en línia i ho posa a l’abast d’alumnat, professorat, professionals i ciutadania


   {"name":"2023/02/13/12/00/3a2112e4-5e89-4b74-a2bc-2fd5f6cb889f.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":77668}

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha posat en marxa un nou espai web que aglutina la formació oberta i d’aprenentatge en línia de l’Institut en l’àmbit de seguretat, riscos i emergències per posar-la a l’abast d’alumnat, professorat, professionals i ciutadania.

El Campus ISPC s’estructura en quatre grans blocs: cursos oberts, píndoles formatives, diàlegs i conferències i ISPC en Xarxa —aquest últim d'accés limitat a usuaris registrats.

Amb el nou Campus ISPC s’estrenen també dues sèries de píndoles formatives sobre aspectes concrets de seguretat: l’autoprotecció digital​ i la prevenció de violències masclistes mitjançant el disseny ambiental​.

D’altra banda, els continguts s’organitzen per àrees temàtiques: autoprotecció digital, gestió de la seguretat, riscos i emergències i violències masclistes.

Les píndoles sobre l'autoprotecció digital incideixen en les accions que podem adoptar individualment per protegir-nos a la xarxa, amb eines com ara la doble autenticació o les alertes de publicació de dades privades, quins riscos afecten la joventut, eines de control parental, quins són els ciberdelictes més comuns i què hem de fer si hem estat víctimes d’un ciberdelicte, entre d’altres.

La sèrie sobre prevenció de violències masclistes ofereix uns vídeos sobre violències masclistes en entorns digitals i videojocs i també mesures de prevenció de les violències masclistes mitjançant el disseny ambiental. En aquest darrer àmbit es poden trobar vídeos breus sobre la percepció de seguretat a l'espai públic i els elements que hi influeixen, així com els instruments que es poden utilitzar per a crear espais compartits amb una visió feminista.

Quant a la gestió de la seguretat es pot trobar material formatiu com ara la gestió de la seguretat internacional i la jornada sobre dones, seguretat i esport, que analitza com modifiquen les dones els seus hàbits esportius per sentir-se segures.

L’apartat riscos i emergències recull cursos sobre mobilitat i risc, seguretat a les activitats a muntanya i ciutadania i emergències.