Servei Català de Trànsit

SCT

Presentació del programa de subvencions a municipis de la vegueria de les Terres de l'Ebre per a una mobilitat segura i sostenible

query_builder   13 febrer 2023 13:09

event_note Nota de premsa

Presentació del programa de subvencions a municipis de la vegueria de les Terres de l'Ebre per a una mobilitat segura i sostenible

El programa beneficiarà un total de 4 municipis del territori i permetrà reduir-hi la sinistralitat

SCT{"name":"2023/02/13/13/07/5b311550-9b33-4450-9756-5d4e7e571862.jpeg","author":"Delegació TE","type":"0","location":"0","weight":80729}

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernández, han presentat avui a la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre la nova línia de subvencions de 10M€ a municipis petits per projectes de pacificació de trànsit i la reducció de la sinistralitat.

En aquest sentit, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernández, ha afirmat que “és important que a les Terres de l’Ebre hi puguin haver municipis que aposten per aquestes subvencions. L’objectiu és apostar per un model de mobilitat més segura i sostenible i és un repte que ens implica a tots”.

Quant a la sinistralitat i la seguretat viària de les Terres de l’Ebre, Salvadó ha destacat que “a part de vetllar per totes les vies d’àmbit local, com a territori, estem treballant un projecte molt ambiciós per fer de la C-12, el nostre eix troncal a l’interior, una via en estàndards de seguretat del segle XXI. D’altra banda, l’AP-7 s’està convertint en una via que genera un impacte sobre la mobilitat del territori importantíssim i, per això, torno a reiterar la necessitat de disposar d’un tercer carril al tram ebrenc de l’AP-7”.

Per la seva banda, el director de l’SCT, Ramon Lamiel, ha insistit també en la importància del tercer carril al tram ebrenc de l’AP-7 i la millora de la connexió entre l’AP-7 i l’A-7: “ens reunirem properament amb el Ministeri i sobre la taula tenim la revisió de les mesures de seguretat al tram ebrenc. Estem estudiant introduir un sistema de velocitat variable en aquest tram de 30 km i 2 carrils i també tenim sobre la taula, i ja hem fet una proposta al sector dels transports, per a que puguin circular per la dreta en aquest tram”.

Subvencions aprovades i accions planificades

S’han aprovat subvencions a un total de 4 municipis de la vegueria de les Terres de l’Ebre per un import 497.468,94 €. Els ajuntaments beneficiaris i les accions previstes són els següents:

  1. Ajuntament de Flix: passos de vianants i senyalització complementària. Adequació voreres.
  2. Ajuntament de l’Aldea: obres accés al Col·legi 21 d’abril amb reductors elevats amb passos vianants accessibles.
  3. Ajuntament de Deltebre: urbanització de la Plaça 20 de maig.
  4. Ajuntament de Pinell del Brai: pacificació trànsit i millora espai per a vianants a la Travessa Avinguda de Catalunya i adjacents.

En el conjunt de Catalunya, el programa de subvencions afavorirà municipis de menys de 50.000 habitants que desenvolupin actuacions vinculades a la mobilitat segura, sostenible i intel·ligent, impulsin la pacificació del trànsit i aconsegueixin una reducció de l’accidentalitat en l’entorn urbà. L’import inicial del programa, de 5 milions d’euros, es va ampliar fins als 10 milions per donar resposta a la gran quantitat de sol·licituds. En total, es van presentar a la convocatòria 226 ajuntaments i, d’aquests, 122 complien els requisits per a l’atorgament de la subvenció. D’aquesta manera, es podran realitzar projectes a un total de 90 municipis d’arreu de Catalunya.

Anàlisi de la sinistralitat el 2022

Durant l’any 2022, a la vegueria de Terres de l’Ebre i en xarxa viària interurbana, hi va haver 14 morts en 12 accidents mortals. L’any 2019 van morir 19 persones en 14 accidents mortals. Per tant, pel que fa al nombre de víctimes mortals, el 2022 es va produir una reducció d’un 14,3% respecte al 2019. Pel que fa a accidents amb víctimes, durant el 2022 n’hi va haver 323, quan en tot el 2019 n’hi va haver 242, el que suposa una increment del 33,5%.

El pitjor mes del 2022, pel que fa a nombre de morts, va ser el juliol amb 4, seguit del març amb 3. Dels 12 accidents mortals, 5 van ser col·lisió frontal i 4 accidents simples. Si analitzem les dades de morts per tipus de vehicle, 7 eren vehicles lleugers, 3 motos o ciclomotors i 2 eren vehicles pesants.

Les vies amb més accidentalitat mortal durant el 2022 van ser la TV-3454 amb 3 morts, l’AP-7 amb 2 i la TV-3451 amb 2.

Pel que fa a les dades de sinistralitat en zona urbana, l’any 2022 hi va haver una víctima mortal a la vegueria de Terres de l’Ebre. L’any 2019 n’hi va haver 2. Pel que fa a accidents amb víctimes, el 2022 n’hi va haver 46, quan el 2019 en van ser 59, el que suposa un reducció del 22%.

Anàlisi de la sinistralitat el 2023

En el que portem d’any, a la vegueria de les Terres de l’Ebre, hi ha hagut dos morts en dos accidents mortals a la xarxa viària interurbana. L’any passat i durant el mateix període de temps, es va produir una persona morta en un accident i en el mateix període de l’any 2019 van ser dues. Pel que fa a accidents amb víctimes, aquest any n’hi ha hagut 22, quan l’any 2019 n’hi van haver 26 i l’any passat 31.

Els accidents mortals es van produir a l’N-420 a Móra d’Ebre, on un xoc frontal entre dos vehicles va provocar la mort d’un dels passatgers, i a l’N-340 a la Ràpita, on va morir el conductor d’un turisme després de col·lidir amb un camió.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia