Interior

Miniatura

Un 36% de dones, el percentatge de sol·licituds més alt de la història en una convocatòria d'accés al cos de Mossos

query_builder   14 febrer 2023 13:10

event_note Nota de premsa

Un 36% de dones, el percentatge de sol·licituds més alt de la història en una convocatòria d'accés al cos de Mossos

  1. La darrera convocatòria s’ha tancat amb un total de 10.863 sol·licituds, un 36% de les quals són de dones
  2. El conseller Elena ha remarcat que vol “una policia més propera a la ciutadania, i això també passa per la feminització del cos”

Aquest dilluns 13 de febrer s’ha tancat el període de presentació de sol·licituds per a la convocatòria 46/23 de 850 noves places per a l’ingrés a la categoria de mosso/a del cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra. Del total de 10.863 sol·licituds, un 64% són homes (6.985 sol·licituds) i el 36% són dones (3.878 sol·licituds). Això suposa un 1% més de sol·licituds de dones respecte la convocatòria anterior i és el percentatge més alt assolit en una convocatòria d’accés al cos de Mossos.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha valorat “molt positivament” aquestes dades i ha remarcat que el percentatge de dones inscrites s’aproxima molt a la reserva de places per a dones que s’ha aplicat, del 40%. “Volem una policia més propera a la ciutadania i que sigui un reflex més real de la nostra societat. I això passa, també, per la feminització”, ha assegurat Elena, que ha afegit que “l’objectiu és passar del 23% actual de dones al cos de Mossos a assolir la paritat total”. PerElena, no es tracta només que hi hagi més dones sinó que “hi siguin presents en tots els llocs de comandament”, alhora que la feminització “implica també canvis en la cultura organitzativa del cos o el compliment del pla d’igualtat”, entre d’altres.

D’altra banda, el titular d’Interior ha posat en valor que properament hi haurà al voltant de “2.500 nous policies repartits pels municipis del nostre país”, comptant la promoció de 850 agents que estan formant-se a l’Escola de Policia, la convocatòria que ha finalitzat aquest dilluns i la nova convocatòria de 850 places que està prevista per a l’últim trimestre de l’any.

La convocatòria 46/23 és la segona que reserva un 40% de les places a dones, per tal de donar compliment al doble objectiu d’ampliar la plantilla d’agents i avançar en la feminització el cos.


1  

Imatges

foto

foto 6788720

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia