Delegació a Barcelona

Reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona.

Joan Borràs presideix el segon Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona d'enguany

query_builder   14 febrer 2023 17:07

event_note Nota de premsa

Joan Borràs presideix el segon Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona d'enguany

  1. Ha presentat el balanç dels cents dies al capdavant de la Delegació
  2. S’han comentat les pròximes reunions de les subcomissions per abordar la problemàtica del barraquisme a la llera del riu Besòs

Avui, la Delegació del Govern a Barcelona ha acollit la segona reunió d’enguany del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat de Barcelona presidida pel delegat, Joan Borràs. Hi han participat en un format híbrid els directors i directores dels Serveis Territorials a Barcelona i, en representació del Departament d’Interior, ha assistit el director general de la policia, Pere Ferrer.

El delegat ha parlat sobre els pressupostos d’enguany. Un fet que ha qualificat de bona notícia i ha afegit que “aquests comptes s’han dissenyat com una eina útil per a la societat. Els mèrits no són de qui els ha fet, sinó de què representen i a qui ajuden”. Ha aprofitat per comunicar als Serveis Territorials de les properes presentacions dels pressupostos on acompanyarà la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix. Se’n faran a Sant Adrià de Besòs, Mataró i Barcelona amb la voluntat de ser el més propers i que la ciutadania del país prengui consciència de la importància de disposar dels recursos econòmics per aconseguir els nostres objectius com a societat.

Reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona.
Reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona.
{"name":"2023/02/14/16/56/83628874-0a37-4199-9eb1-2be222058eef.jpg","author":"Lorena Moreno ","type":"0","location":"0","weight":91723}

A la reunió, el delegat també ha presentat el document del balanç dels cent dies i ha destacat la gran feina que diàriament es fa des de la Delegació. Un dels punts que ha ressaltat ha estat la coordinació que està fent la Delegació en la gestió del barraquisme a la llera del riu Besòs. Borràs ha explicat que “s’ha fet una radiografia molt acurada de la situació a la zona i ara s’estan fent les reunions de les subcomissions per tal de trobar solucions efectives”. Dijous 9 de febrer es van reunir els diferents membres a la subcomissió social i aquesta tarda tindran lloc les reunions de les subcomissions de territori i de riscos i seguretat.

Un altre dels aspectes que es comenten al balanç i que el delegat ha volgut explicar són les visites territorials. Borràs ha remarcat que un dels seus principals objectius durant aquesta legislatura és compartir agendes de treball amb els alcaldes i les alcaldesses, empreses i entitats per apropar-los al màxim la gestió del Govern de la Generalitat. A això, ha afegit que “des de la Delegació es fa un seguiment constant de les peticions que arriben per part dels ajuntaments i sempre es treballa proactivament”.

Ha fet un repàs de les diferents visites territorials que s’han fet en les darreres setmanes a municipis com Malgrat de Mar, Santa Susanna, Rellinars, Collbató, Dosrius i Sant Andreu de Llavaneres, entre altres. Borràs ha defensat que “la Delegació surt de les portes, està a peu de carrer i intenta que el missatge i les accions del Govern arribin a tots els racons del país”.

També ha explicat la visita que va fer el passat divendres 3 de febrer a les instal·lacions de Cuina Justa de Sant Boi de Llobregat. Ha aprofitat el Consell per informar als directors i directores dels Serveis Territorials la gran tasca que desenvolupen diàriament entitats com aquesta que treballen per fomentar la inclusió social i trencar barreres.

Seguidament, s’ha parlat de la reunió amb els Consells Comarcals del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental i sobre la que hi ha prevista amb el del Maresme. Sobre aquesta qüestió, el director general de la policia, Pere Ferrer, ha comentat que des del Govern s’està treballant per dur a terme una selecció conjunta de policies locals a nivell comarcal. Aquesta era una petició que el Govern rebia des de fa temps i que gràcies a la cooperació i la suma d’esforços es farà efectiva i ajudarà a alleugerir la càrrega de treball dels ajuntaments.

També s’ha explicat la propera convocatòria del Consell Assessor Territorial (CAT) per parlar del nou sistema d’alertes al mòbil que es posarà en marxa properament i que estarà gestionat per la direcció general de Protecció Civil.

El director general de la policia, Pere Ferrer, ha volgut recordar la Junta Local de Seguretat de Barcelona que tindrà lloc aquest dijous 16 de febrer.

Des del Servei Territorial del Departament d’Empresa i Treball han informat que estan en contínues comunicacions amb l’empresa Amazon per dur a terme de forma eficaç la recol·locació dels treballadors del centre logístic de Martorelles i que informaran de qualsevol novetat.

Abans de finalitzar la reunió, el delegat ha volgut manifestar la seva predisposició amb tots els Serveis Territorials dels diferents departaments de la Generalitat i ha mostrat el seu suport per a qualsevol gestió que s’hagi de realitzar.

Empresa
Treball
Bon govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia