Protecció Civil

Fi Alerta PLASEQCAT

Protecció Civil ha activat avui en Alerta el Pla PLASEQCAT per un vessament a Gurb (Osona)

query_builder   14 febrer 2023 17:40

event_note Nota de premsa

Protecció Civil ha activat avui en Alerta el Pla PLASEQCAT per un vessament a Gurb (Osona)

  1. En aquests moments, l’Alerta del PLASEQCAT ja s’ha donat per finalitzada

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en ALERTA el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT per un vessament d’àcid clorhídric a la Potabilitzadora Aigües Vic, situada al municipi de Gurb (Osona).

L’avís de l’incident s’ha rebut al telèfon d’emergències 112 a les 10.55 hores, i la reacció ha tingut lloc a la planta de tractament d'aigües durant la manipulació d'un tanc exterior per part d’uns treballadors que estaven descarregant un altre producte.

Com a conseqüència de la fuita, un total de 4 treballadors han resultat ferits de caràcter menys greu i atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat al lloc 7 unitats. Els ferits han estat traslladats a l’hospital general de Vic.

La resta de treballadors han estat evacuats fora de les instal·lacions com a mesura preventiva. En total s’han evacuat 9 treballadors de la pròpia empresa i 5 d’una obra propera a la zona.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat a la zona 6 dotacions inclòs el Furgó de Risc Químic. La seva tasca ha consistit, per una banda, a neutralitzar el producte vessat i, per l’altra, a tancar el dipòsit d’on hi ha hagut la fuita.

Al lloc també s’han desplaçat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra, les quals han acordonat la zona i han fet els controls d’accessos.

El producte residual tòxic ha estat tractat i recollit a la pròpia instal·lació a través d’una depuradora interna.

L’Alerta del PLASEQCAT s’ha donat per finalitzada a les 17:10 hores d’aquesta tarda. Els Bombers de la Generalitat encara estan a la indústria supervisant les tasques de neteja.


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia