Empresa i Treball

La Generalitat reconeix la trajectòria de l¿empresa Vitralls Bonet amb el Premi Nacional d¿Artesania 2022

La Generalitat reconeix la trajectòria de l'empresa Vitralls Bonet amb el Premi Nacional d'Artesania 2022

query_builder   15 febrer 2023 10:15

event_note Nota de premsa

La Generalitat reconeix la trajectòria de l'empresa Vitralls Bonet amb el Premi Nacional d'Artesania 2022

  1. El Govern, a través d’Artesania Catalunya, també ha concedit el Premi al Talent Jove a la ceramista Sara Reig Pensi; el Premi Emprèn al vidrier Pròsper Riba Vilardell; el Premi Prestigia a l’artista tèxtil Esther Chacón Ávila; i ha concedit el Premi Restaura a la restauradora Sara Berzosa Domingo
  2. Amb aquests 5 guardons el Govern vol correspondre a la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector
  3. El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim dilluns 20 de febrer, en un acte, al Palau de la Generalitat, presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió

La Generalitat de Catalunya, mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut amb el Premi Nacional d’Artesania 2022 la trajectòria, l’excel·lència en la producció de de nous vitralls, i l’aportació en la reconstrucció i rehabilitació del patrimoni arquitectònic català de l’empresa Vitralls Bonet.

Alhora ha concedit el Premi al Talent Jove a la ceramista Sara Reig Pensi; el Premi Emprèn al vidrier Pròsper Riba Vilardell; el Premi Prestigia a l’artista tèxtil Esther Chacón Ávila; i ha concedit el Premi Restaura a l’artesana Sara Berzosa Domingo.

Amb aquests 5 guardons el Govern vol correspondre a la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector.

El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al centre d’Artesania Catalunya. El Premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el Premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador.

El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim dilluns 20 de febrer a les 18.00 hores, en un acte, al Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. En l’acte també es lliuraran els Diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2022 (adjuntem document dels 9 guardonats amb els Diplomes).

L’acte és podrà seguir en directe a través del web www.govern.cat.

Els mitjans interessats en cobrir l'acte al Palau de la Generalitat cal que s'acreditin prèviament, enviant un correu a premsa.president@gencat.cat indicat noms, cognoms, dni, mitjà en el qual es treballa i tasca que s'hi desenvolupa.

Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya 2022

Premi Nacional d’Artesania: Vitralls Bonet, per la llarga trajectòria professional de l’empresa, que compta amb 100 anys d’història; l’excel·lència en la producció de nous vitralls i per la seva aportació en la reconstrucció i rehabilitació d’elements cabdals del patrimoni arquitectònic català. Vitralls Bonet va ser fundada pels germans Josep Maria i Xavier Bonet el 1923 i des d’aleshores ha transmès de generació a generació l’ofici de vitraller, sent actualment un referent en aquest art artesanal. Ha contribuït a conservar els més importants vitralls del país, com els de la Sagrada Família, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona o de la Catedral de Girona i de Vic, i també de fora de Catalunya amb treballs a tot el món.

Premi al Talent Jove: Sara Reig Pensi, pel seu projecte “Salvatge. Vaixelles rurals”, un treball d'investigació i execució per a la creació d'una vaixella de ceràmica a través d’un estudi tècnic i pràctic de les argiles del Solsonès. Amb estudis del Grau de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i tècnica superior en Ceràmica Artística per l'Escola d'Art Ondara, la ceramista ha volgut transportar amb aquest treball de recerca els paisatges de la comarca del Solsonès a una peça de ceràmica, i unir així obra i territori.

Premi Emprèn: Pròsper Riba Vilardell, pel diàleg constant amb el disseny contemporani -artístic i de producte-; per la creació de la marca “ The glass apprentice”,i la seva aposta en l’experimentació i la recerca en la disciplina del vidre bufat, així com per contribuir a la formació i difusió d’aquest art artesanal.

Premi Prestigia: Esther Chacón Ávila, per la seva brillant i extensa trajectòria en la promoció i difusió de l’art tèxtil arreu del món, mitjançant la formació, la investigació, la creació artística i la publicació de nombrosos articles, llibres i catàlegs. Aquesta tasca ha estat reconeguda amb importants premis i distincions. Així mateix, ha desenvolupat una extensa activitat expositiva, contribuint al coneixement i prestigi internacional de l’ofici tèxtil.

Premi Restaura: Sara Berzosa Domingo, per la seva tasca de conservació i restauració del patrimoni artístic i cultural del país, donant a conèixer aquesta professió i contribuint a crear una cultura patrimonial amb la preservació i restauració del llegat original de les obres. Destacar la seva vessant emprenedora amb la creació de l’estudi ARS ANTIQUA a Igualada, dedicat al servei de la conservació i restauració de béns culturals.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @ccamcat|@empresacat
  2. Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
  3. Instagram: @artesaniacat


5  

Imatges

Obra d'Esther Chacón, Premi Prestigia 2022- Imatge cedida per Esther Chacón

Obra d'Esther Chacón, Premi Prestigia 2022- Imatge cedida per Esther Chacón 1047841

El Premi Restaura 2022 Sara Berzosa en procés de restauració - Imatge cedida per Sara Berzosa

El Premi Restaura 2022 Sara Berzosa en procés de restauració - Imatge cedida per Sara Berzosa 1179263

Obra realitzada per Pròsper Riba, Premi Emprèn 2022 - Imatge cedida per Pròsper Riba

Obra realitzada per Pròsper Riba, Premi Emprèn 2022 - Imatge cedida per Pròsper Riba 99979

Imatge del projecte de l'artesana Sara Reig, Premi al Talent Jove 2022 - Imatge cedida per Sara Reig

Imatge del projecte de l'artesana Sara Reig, Premi al Talent Jove 2022 - Imatge cedida per Sara Reig 5536409

Treball realitzat per Vitralls Bonet - Imatge cedida per Vitralls Bonet

Treball realitzat per Vitralls Bonet - Imatge cedida per Vitralls Bonet 2417733

1  

Fitxers adjunts

Informació sobre els Diplomes 2022

Informació sobre els Diplomes 2022
PDF | 154137

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia