Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l'Ebre, SCCL, es constitueix amb el suport del Departament d'Acció Climàtica

query_builder   30 gener 2023 10:27

event_note Nota de premsa

La cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l'Ebre, SCCL, es constitueix amb el suport del Departament d'Acció Climàtica

La cooperativa Dones Arrosseres del Delta de lEbre, SCCL ja és una realitat. La creació el passat divendres, 27 de gener, d’aquesta entitat és la culminació d’un procés que va començar el març del 2022 a partir d’una idea de l’artista Jaume Vidal Arasa, que ha anat evolucionant. Un procés que ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’IRTA Estació Experimental de l’Ebre (IRTA Amposta), l’Ajuntament d’Amposta i l’Associació de Dones Món Rural de Catalunya.

La finalitat inicial d’aquesta Cooperativa, integrada només per dones pageses amb experiència en el sector de l’arròs, és doble. D’una banda, la producció i comercialització de la varietat Arodelta, un arròs aromàtic de gra llarg, la llavor del qual està elaborada per una de les seves sòcies, al Delta. Una llavor que ha esdevingut única a Europa amb aquestes característiques.

D’altra banda, es pretén donar visibilitat al paper de les dones al món rural i, concretament, al sector de l’arròs. En aquest sentit, la iniciativa s’emmarca en el Programa de Dones del Món Rural i Marítim 2022-2025, que lidera el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb l’objectiu de consolidar i seguir aprofundint en polítiques públiques que impulsin i reconeguin el paper de la dona en el món rural i marítim.

Aquest arròs vol retre homenatge a totes les dones que, durant anys i anys s’han deixat la pell pels arrossars i que mai han estat reconegudes, a les actuals que ara obren camí, i a les que vindran. A la vegada també persegueix l’elaboració d’un arròs de màxima qualitat i amb tota l’essència del nostre territori, el Delta de l’Ebre.

Durant els pròxims mesos sortirà a la venda amb una marca que encara està pendent de registrar.

1  

Imatges

Un moment de la constitució de la cooperativa

Un moment de la constitució de la cooperativa 204647

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia