1. El restaurant El Rosetó permet dur a terme la formació pràctica a l’alumnat de la família professional d’hoteleria i turisme de l’institut


Fotografia {"name":"2023/02/15/18/15/abb0ad94-2082-4da0-ae44-15951b6b0c57.jpg","author":"Departament d'Educació ","type":"0","location":"0","weight":183902}


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat aquesta tarda el nou restaurant El Rosetó, situat a l’Institut d’FP de Sant Cugat del Vallès. Ho ha fet conjuntament amb l’alcaldessa del municipi, Mireia Ingla. El restaurant El Rosetó permet dur a terme la formació pràctica a l’alumnat de la família professional d’hoteleria i turisme de l’institut.


Les obres de millora del nou restaurant es desenvolupen en dues fases. En la primera, que s’ha inaugurat avui, s’ha construït la zona de vestidors del cicle formatiu, la cuina gurmet, la zona de rentat i de fred i el menjador, i l’espai del bar. La inversió ha estat de gairebé 600.000 euros. Properament, es desenvoluparà la segona fase de les obres, amb un pressupost de 350.000 euros per a la millora de l’espai de la cuina de producció, de la forneria, del menjador d’alumnes i del nou volum de l’edifici destinat a càmeres frigorífiques.


El conseller ha destacat que "de vegades els somnis semblen difícils. El nostre somni és la millor Catalunya per al 2030. Però els somnis de vegades es compleixen quan vas fent fases. Prendre decisions no és fàcil però cal fer-ho si és en benefici de l'alumnat, i això permet deixar un llegat. A l'institut d'FP de Sant Cugat aquests llegat és tenir avui un nou restaurant".


Gonzàlez-Cambray també ha agraït la implicació de la comunitat educativa: "És una satisfacció estar en aquest institut i vull felicitar el centre, l'alumnat implicat en els cicles de restauració , l'Ajuntament pel seu compromís amb l'educació i les empreses que participen de l'FP de l'Institut".


L’Institut d’FP de Sant Cugat té gairebé 800 alumnes de diferents cicles formatius. Pel que fa a la família professional d’hoteleria i turisme, el centre ofereix actualment 2 grups de primer del cicle formatiu grau mitjà de Cuina i gastronomia, un grup de segon d’aquest mateix cicle, un grup de primer i un de segon del cicle de grau superior de Direcció de cuina i el PFI d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i servei. En total, hi ha 125 alumnes entre els 6 grups, amb 10 docents impartint classe en aquests estudis.


Amb el servei de cafeteria i restaurant que ofereix el propi centre, l’alumnat d’aquests cicles desenvolupa la competència per realitzar les activitats de preparació, presentació i servei d’aliments i de begudes, així com les d’atenció als clients. Aquests estudis capaciten per manipular, preparar, conservar i presentar aliments, confeccionar propostes gastronòmiques, elaborar postres i productes de pastisseria.


El conseller i l’alcaldessa han fet un recorregut per les instal·lacions del nou restaurant i, en acabar, han descobert la placa inaugural. A continuació, han tingut lloc els parlaments oficial i una demostració de cuina a càrrec de l’alumnat de l’institut.



15 de febrer de 2022