Reus bicicleta{"name":"2023/02/16/12/06/e173fd95-b2c4-4540-a743-f563eeba9ed0.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":1659138}
  1. El vial, de més de 6,5 quilòmetres de longitud, discorrerà des de la T-11 a Reus fins a Cambrils i comportarà una inversió total de 6 MEUR
  2. Els treballs dels dos primers trams començaran el mes que ve i els del tercer es licitaran aquesta primavera

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha anunciat que el mes que ve el Departament iniciarà les obres per a configurar una via per a ciclistes i vianants en paral·lel a la carretera TV-3141, des de la T-11 a Reus fins a Cambrils. En concret, començaran els treballs corresponents als dos primers trams d’aquest itinerari, des de la T-11 fins a les urbanitzacions de Blancafort i d’Aigüesverds, a Reus, i aquesta primavera es licitaran els del tercer tram, fins a Cambrils. Aquesta actuació, amb una inversió conjunta de 6 MEUR, facilitarà la mobilitat activa, tant en els desplaçaments quotidians com turístics i d’oci i s’emmarca en l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 i en les polítiques de descarbonització de la mobilitat que està desplegant el Govern. Compten amb finançament europeu, com a part de la resposta de la UE a la pandèmia de COVID-19.


“Compartim amb l’Ajuntament de Reus l’objectiu d’integrar en la mobilitat de la ciutat, i del país, vies segures tant per a bicicletes com per a vianants”, ha posat de relleu el conseller de Territori. “Amb aquesta intervenció facilitem que el puguin fer més desplaçaments i més segurs entre Reus i aquestes dues urbanitzacions i també en el tram fins a Cambrils”, ha assenyalat.


Fernàndez i Olivares ha emmarcat aquesta actuació en la política global del Govern de promoure una mobilitat descarbonitzada i activa, en condicions de seguretat. “Reus és un dels exemples de com ha de transformar-se la xarxa viària per a millorar la mobilitat i adequar-la a la realitat que vivim, que necessita reduir emissions; necessitem vies segures perquè les persones les puguin utilitzar, davant del transport privat”, ha conclòs.


En total, l’itinerari tindrà 6,7 quilòmetres de longitud. El primer tram de la via per a ciclistes i vianants paral·lela a la TV-3141 (carretera de la Misericòrdia) discorre entre l’enllaç de la T-11 i la urbanització de Blancafort. L’obra té un pressupost d’1,1 MEUR i un termini de cinc mesos i s’executarà mitjançant un conveni de col·laboració pel qual el Departament de Territori aporta el 59% i l’Ajuntament, el 41%. Aquest primer tram tindrà uns 500 metres de longitud. A més de la construcció de la via, l’obra inclourà la millora del drenatge de la carretera al costat nord de la TV-3141. Un cop construït el nou vial, l’administració municipal n’assumirà la titularitat.


L’altre tram que es construirà dona continuïtat a l’anterior fins a la urbanització d’Aigüesverds, amb una longitud d’1,8 quilòmetres. Les obres tenen un pressupost d’1,9 MEUR i un termini de 10 mesos.


Finalment, Territori ha impulsat les obres per a completar l’itinerari des de la urbanització d’Aigüesverds de Reus fins a Cambrils, amb un tram de 4,4 quilòmetres. L’obra compta amb una inversió prevista de 3 MEUR i s’iniciarà el 2024.


Estratègia Catalana de la Bicicleta


L’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 aprovada pel Govern de la Generalitat proposa actuacions com garantir la ciclabilitat a totes les àrees urbanes de forma contínua i connectada; promoure una circulació de bicicletes segura, confortable i directa; interconnectar les àrees urbanes i d’activitat econòmica situades a l’entorn dels 10 quilòmetres; i impulsar la intermodalitat bicicleta-transport públic.

4  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1659138

Fotografia

Fotografia 156663

Plànol

Plànol 421667

Plànol

Plànol 46595

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 468213