Interior

miniatura

La Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra es farà càrrec del Pla de Seguretat de la 37ena Copa Amèrica de vela de l'any vinent a Barcelona

query_builder   16 febrer 2023 14:57

event_note Nota de premsa

La Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra es farà càrrec del Pla de Seguretat de la 37ena Copa Amèrica de vela de l'any vinent a Barcelona

  1. El conseller Elena qualifica la notícia “d'excepcional” i destaca el paper de “lideratge” de Mossos d’Esquadra com a policia integral del país

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha anunciat aquest migdia que la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra es farà càrrec del Pla Director de Seguretat de la 37ena Copa Amèrica de vela que tindrà seu a Barcelona i que es farà del 22 d’agost a finals d’octubre de l’any vinent. Els Mossos, com a policia integral de Catalunya, seran els encarregats d’elaborar el Pla Director de Seguretat sota la direcció del comissari en cap, Eduard Sallent, i del comissari Carles Anfruns que serà el coordinador de seguretat de l’esdeveniment. 

Joan Ignasi Elena ha qualificat “d'esdeveniment excepcional que la propera edició de la Copa Amèrica tingui lloc a Barcelona i que el cos de Mossos d’Esquadra sigui l’encarregat del seu pla integral de seguretat”.

Elena ha destacat el “lideratge” del cos de Mossos d’Esquadra com a policia integral del país, i ha afegit que “s’integraran tots els cossos de seguretat que operen a Catalunya cadascú en l’àmbit de les seves competències”.

L'objectiu principal en l'àmbit de la seguretat pública en relació amb la 37ena edició de la Copa Amèrica de vela, així com en els esdeveniments previs, és garantir la celebració pacífica i ordenada de la competició, maximitzant la seguretat dels participants, aficions, visitants i residents.

En aquest sentit, l'instrument per estructurar, organitzar i coordinar la seguretat i garantir el desenvolupament normal d'un esdeveniment de la magnitud d'aquesta competició és el Pla Director de Seguretat (PDS), que serà elaborat pels Mossos d’Esquadra com a cos amb competències de policia integral a tot el territori català. D’aquesta manera, Mossos d’Esquadra elaborarà el Pla Director de Seguretat – sense perjudici de les competències d’altres cossos policials - i amb una interlocució entre la Direcció General de Policia i la Secretaria d’Estat de Seguretat per definir les responsabilitats de tots els actors.

Aquesta competició esportiva, la més prestigiosa del món en aquesta disciplina, requereix un plantejament global que doni resposta a les necessitats variades de seguretat que planteja una prova d'aquestes característiques. La pluralitat de necessitats i d'escenaris fa necessari disposar d'un instrument de planificació i ordenació de les tasques i les responsabilitats.

El Pla Director de Seguretat determinarà les responsabilitats i funcions de tots els actors implicats en la seguretat de l'esdeveniment: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Govern de l’Estat, ​​Organització de la Copa Amèrica, Protecció Civil, Sistema d'Emergències Mèdiques, Bombers, seguretat privada i els diferents cossos policials.


1  

Imatges

foto

foto 48213

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia