Cultura

Imatge "Fem un gir de guió"

El Departament de Cultura destina 3,9 milions al doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules i sèries

query_builder   16 febrer 2023 16:57

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura destina 3,9 milions al doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules i sèries

  1. Del 16 de febrer al 30 d’octubre les empreses distribuïdores i els estudis de doblatge poden sol·licitar ajuts per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges i sèries
  2. L'any 2022, es va subvencionar el doblatge i/o la subtitulació al català de 278 produccions


Imatge "Fem un gir de guió"{"name":"2023/02/16/16/54/ebed3538-b4cc-4ae7-b787-fc4a0942857d.jpeg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":90134}

El Departament de Cultura, a través de la Secretaria de Política Lingüística, obre la línia d’ajuts a empreses distribuïdores i a estudis de doblatge per fer créixer l’oferta de continguts audiovisuals doblats i subtitulats en català en plataformes de vídeo a la carta, Blu-ray i DVD.

Les sol·licituds es poden presentar a partir de les 9 hores del 16 de febrer fins a les 14 hores del 30 d’octubre. Aquesta línia d’ajuts té enguany una dotació pressupostària inicial de 3.900.000 euros, un 44% més que la dotació inicial del 2022, que va ser de 2.700.000 euros.

A través d’aquesta línia, l’any 2022, Política Lingüística va subvencionar el doblatge i/o la subtitulació de 278 produccions, comptant 264 pel·lícules i 14 temporades de sèries. Totes aquestes produccions es poden veure, ja ara o properament, en plataformes digitals de cinema i algunes, en format físic de DVD i Blu-ray.

Pel que fa a les versions de les pel·lícules, se’n van doblar i subtitular en català 182, se’n van doblar 70 i se’n van subtitular 12. Pel que fa les temporades de sèries, se’n van doblar i subtitular en català 4, se’n van doblar 7 i se’n van subtitular 3.

Entre els llargmetratges subvencionats hi ha títols com ara Red, Ninjababy, Detectiu Conan: la família Alibi, Moonfall, Fantasies d’un escriptor, Rien à foutre, Boiling Pointo Copshop. Quant a les sèries, destaquen les dues primeres temporades d’In my skin o la segona temporada de Crònica de la restauració d'un regne.

Aquesta convocatòria de subvenció s’inscriu en les actuacions de la Secretaria de Política Lingüística per promoure l’oferta i el consum de cinema en català, com l’acord anual des de l’any 2014 amb Movistar+ per a la subtitulació de pel·lícules i sèries, el suport al català en el doblatge i la subtitulació d’estrenes en sala o el suport a la subtitulació de festivals.

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector, incloent-hi les plataformes audiovisuals. Les línies d’actuació d’aquesta aposta estratègica es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Es poden consultar les pel·lícules que s’han doblat i subtitulat en català amb el suport de Política Lingüística des de 2013 a la base de dades de Cinema en català. També es pot conèixer l’oferta del cinema en català a través de la cartellera i els comptes de Facebook i Twitter de Cinema en català

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia