La investigació es va iniciar arran d'unes imatges a les xarxes socials en què la persona denunciada mostrava aquestes infraccions

Els Agents Rurals han denunciat un furtiu per disparar des de vehicles, de nit, amb focus i en zones de seguretat. La investigació es va iniciar arran d'unes imatges a les xarxes socials en què la persona denunciada mostrava aquestes infraccions.

Aquest individu, que perseguia mascles de cabirol, senglars de grans dimensions i conills dins les comarques de la Noguera, Pla d'Urgell i Urgell, també ha estat denunciat per no disposar ni de permís d'armes ni de llicència de caça.

Arran de la investigació desenvolupada per membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals es va poder identificar una altra persona que cedia al furtiu les seves armes de caça major (rifles) i menor (escopeta i carrabina 17HMR).

Tots dos individus, un de la comarca de l'Urgell i un altre de la comarca de l'Alt Urgell, han estat denunciats administrativament tant pel Cos d'Agents Rural, com per la Guàrdia Civil, cos en col·laboració amb el qual s'ha dut a terme aquesta actuació.

Les infraccions que se'ls imputen contravenen la Llei de Caça, la Llei 42/2007 de Biodiversitat i també de la Llei de seguretat ciutadana.

Les sancions poden oscil·lar entre els 10.000 i els 30.000 euros, i la retirada de les armes i la llicència d'armes.