1. El cap del Govern considera que les penes demanades a Salvadó, Jové i Garriga són una voluntat de venjança d’una part de la judicatura, a la qual no ha arribat encara l’evolució democràtica
  2. Aragonès es mostra convençut que “aconseguirem les seves absolucions i que no siguin condemnats pel seu compromís amb la llibertat d’aquest país”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat avui que “seguirem dempeus” davant el que ha qualificat de “voluntat repressiva d’un estat que considera que la democràcia és delicte”, en referència a les penes demanades per la fiscalia a Lluís Salvadó, Josep Maria Jové i la consellera Natàlia Garriga per la seva implicació en el referèndum de l’1-0. “Seguim dient el que hem dit sempre: el referèndum de l’1-0 no va ser un delicte, votar mai pot ser-ho”, ha afirmat.

El president, durant l'atenció als mitjans. Autor: Rubén Moreno
El president, durant l'atenció als mitjans. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2023/02/17/13/09/f2452b54-9077-48b0-87ee-0b4421840706.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":66590}

El cap del Govern ha expressat “tot el suport” per als inculpats, i ha assegurat que “seguirem treballant per tenir totes les eines i per denunciar en tots els àmbits que tinguem al nostre abast aquesta repressió per part de l’estat”. I ha reblat: “estem convençuts que finalment aconseguirem la seva absolució, aconseguirem que no siguin condemnats pel que és el seu compromís polític amb la llibertat d’aquest país”.

Preguntat pels periodistes si la petició de penes ha sorprès el Govern, el president ha assegurat que “coneixem la voluntat de venjança d’una part de la judicatura espanyola i, per tant, no hi ha sorpresa”, però sí que ha fet notar que amb aquesta decisió de la fiscalia es constata que “l’evolució que s’està fent a nivell democràtic i a nivell social avui encara ha d’arribar a la judicatura”.

El president ha fet aquestes declaracions en el decurs de la seva visita aquest matí al Perelló.

1  

Imatges

El president Aragonès atenent als mitjans de comunicació (Fotografia Rubén Moreno)

El president Aragonès atenent als mitjans de comunicació (Fotografia Rubén Moreno) 84899