Mossos d'Esquadra

Els Mossos d¿Esquadra detenen tres  homes i desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori i desballestament de motocicletes a l¿àrea de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes i desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori i desballestament de motocicletes a l'àrea de Barcelona

query_builder   18 febrer 2023 11:18

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes i desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori i desballestament de motocicletes a l'àrea de Barcelona

· Els detinguts sostreien les motocicletes estacionades a la via pública i les portaven fins a un contenidor ubicat a Pallejà on les desballestaven

· Posteriorment emmagatzemaven les peces de les motocicletes sostretes en un local llogat a Terrassa

· S’han recuperar bastidors, plaques de matrícula i documentació de 18 motocicletes sostretes en els darrers tres mesos, però es calcula que el nombre de robatoris pot ser molt superior


Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Cornellà de Llobregat van detenir el passat dissabte, 11 de febrer, tres homes d’entre 36 i 43 anys, com a presumptes integrants d’un grup criminal especialitzat en el robatori i desballestament de motocicletes i han resolt l’autoria d’un mínim de 18 robatoris amb força.

La investigació es va iniciar l’1 de febrer arran la sostracció d’una motocicleta estacionada a la via pública a Cornellà de Llobregat. De matinada, un grup de tres homes la van sostreure carregant-la en una furgoneta de grans dimensions.

Gràcies a la col·laboració ciutadana els investigadors van aconseguir imatges de la seqüència del robatori, fet que va permetre iniciar amb una base gràfica la identificació dels lladres.

Posteriorment, van ubicar i seguir els moviments dels vehicles dels lladres fins a un contenidor de lloguer ubicat a la població de Pallejà. Els mossos van comprovar que desballestaven les motos sostretes a l’interior del contenidor i, posteriorment, traslladaven les peces fins a un local de Terrassa, on les emmagatzemaven.

Finalment, dissabte passat es va detenir dos dels integrants del grup criminal quan entraven al contenidor, a Pallejà. Al seu interior van localitzar bastidors, plaques de matrícula i documentació pertanyents a 18 motocicletes i indicis de 30 sostraccions més, fet que fa pensar que el nombre de robatoris pot ser molt superior.

Paral·lelament, també es va realitzar una entrada i perquisició al local de Terrassa, on es va localitzar fins a 73 indicis més, entre quals hi havia bastidors de motocicletes, cascos, motors, nombroses peces i eines.

El tercer membre del grup el van detenir el mateix dia efectius de seguretat ciutadana quan conduïa la furgoneta de lloguer emprada per cometre els robatoris, a Esplugues de Llobregat.

Els investigadors han comprovat que les 18 motocicletes, gairebé totes dels 125 cc fins als 750 cc. de cilindrada, les havien sostret en els darrers tres mesos a la ciutat de Barcelona i poblacions de la seva àrea com Cornellà, Sant Joan Despí, Pallejà, Sant Feliu de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Terrassa.

Els investigadors contactaran, en breu, amb els titulars de les motocicletes sostretes per retornar-los les peces que s’han recuperat dels seus vehicles, donat que només s’han recuperat tres motos senceres, la resta ja es trobaven desballestades.

Els detinguts, que entre tots tres sumen 19 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.


Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 18 de febrer de 2023

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 979772

Imatge 2

Imatge 2 1182507

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia