Drets Socials

DSO_foot_familia

Campuzano: "Necessitem equipaments socials per al segle XXI i La Parada en serà un exemple excel·lent"

query_builder   18 febrer 2023 14:22

event_note Nota de premsa

Campuzano: "Necessitem equipaments socials per al segle XXI i La Parada en serà un exemple excel·lent"

El conseller de Drets Socials participa en l’acte simbòlic de plantada d’arbres del futur equipament d'Ampans, que donarà servei a persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat avui Manresa. Després de reunir-se amb l’alcalde, Marc Aloy i Guàrdia, i signar el llibre d’honor de l’Ajuntament, el conseller ha participat en l’acte de la plantada dels tres primers arbres de “La Parada”, el futur equipament social de l’entitat AMPANS que donarà servei a persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat.

El conseller ha destacat que "Manresa és referent en l'àmbit de les polítiques socials. I espais com el que RCR Arquitectes construirà per Ampans, obert a la comunitat i que facilita la plena integració, és el model a seguir, en sintonia amb tota l'obra d'Ampans. Els espais físics marquen la qualitat de vida de les persones; necessitem equipaments socials per al segle XXI i La Parada en serà un exemple excel·lent."

La Parada serà un equipament multiserveis que oferirà a les persones usuàries habitatge, formació i oportunitats laborals. El projecte arquitectònic, dissenyat per RCR Arquitectes d’Olot, serà ecoeficient i està inspirat en la natura de l’entorn. L’equipament tindrà una façana configurada per 100 arbres. Els primers, una alzina, un roure i un auró, s’han plantat avui de manera simbòlica.

L’equipament inclou 60 places d’habitatge de diferent tipologia, 60 d’atenció diürna, a més de servei de formació i inserció laboral i un nou projecte de restauració. Entre tots aquests serveis es donarà feina a un centenar de persones. Està previst que les obres comencin a la primavera i el centre pugui estar en funcionament el 2025.

AMPANS és una fundació amb més de 50 anys d'història, amb seu a Manresa, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental i en situació de vulnerabilitat –també amb les famílies- que els ofereix serveis com: escola d'educació especial, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, lleure, esport o tutela.

El Departament de Drets Socials hi té una relació estreta i ha donat suport a diversos projectes i serveis de la fundació.

5  

Imatges

DSO Foto familia pales Ampans

DSO Foto familia pales Ampans 333735

DSO_Parlament_Ampans_HC Campuzano

DSO_Parlament_Ampans_HC Campuzano 351280

DSO_Palada_arbre

DSO_Palada_arbre 456736

DSO_RCR_Arquitectes_Ampans

DSO_RCR_Arquitectes_Ampans 326290

DSO_Ajuntament_Manresa

DSO_Ajuntament_Manresa 206520

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia