Agents Rurals

Imatge del comís

Els Agents Rurals denuncien una persona arran del presumpte enverinament de fauna domèstica a Olot

query_builder   22 febrer 2023 10:10

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals denuncien una persona arran del presumpte enverinament de fauna domèstica a Olot

La investigació es va iniciar arran de la denúncia del cas d’un gos que havia ingerit verí

Les tasques d’investigació continuen i s’han obert diligències prèvies al Jutjat d’Olot

Imatge del comís
Imatge del comís
{"name":"2023/02/20/12/56/0911ba1f-1c50-40c0-9b0f-da641977e5ce.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":195847}

El Cos d’Agents Rurals amb col·laboració amb la Policia Municipal d’Olot ha denunciat una persona arran d’un presumpte episodi d’enverinaments de fauna domèstica a la capital de la Garrotxa.

El Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d’Agents Rurals va iniciar la investigació arran de la denúncia per part d’un particular que va haver de tractar el seu gos que havia ingerit verí. El gos va ser tractat a nivell veterinari i es va recuperar. A la mateixa zona s’hi van detectar diversos gats presumptament també morts enverinats amb una substància amb una alta toxicitat.

Després d’una llarga investigació, es va procedir al registre d’una parcel·la propietat de la persona denunciada, amb col·laboració amb el Grup de Suport Caní (GEK9) d’Agents Rurals, on es va localitzar un pot d’un producte il·legal, que s’ha pogut comprovar que és el mateix verí detectat en dos dels gats trobats morts.

El producte localitzat a la propietat és un compost químic que pertany a la família dels carbamats, que s’utilitzava fonamentalment com insecticida i que és prohibit des de l’any 2007. Te una acció ràpida i agressiva, afecta al sistema nerviós, respiratori i digestiu. 

Durant l’entrada i registre, que es va fer amb col·laboració de la Policia Municipal d’Olot, també es van localitzar una arma llarga d’aire comprimit, una gàbia trampa que se sospita que s’usava per capturar gats, 12 ocells fringíl·lids, dels quals tres protegits. A banda del verí localitzat, a la propietat també hi havia un insecticida no permès. Els agents rurals van comissar tot el material i la persona també ha estat denunciada també per la seva tinença sense cap autorització ni documentació.

2  

Imatges

Imatge del pot de verí localitzat a la propietat de la persona denunciada.

Imatge del pot de verí localitzat a la propietat de la persona denunciada. 129192

Imatge del comís

Imatge del comís 195847

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia