Direcció General de Comunicació

protecció civil

El Govern aprova ampliar un 13% la plantilla de la Direcció General de Protecció Civil

query_builder   21 febrer 2023 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern aprova ampliar un 13% la plantilla de la Direcció General de Protecció Civil

· El Departament d’Interior incrementarà en 35 persones la seva plantilla per reforçar principalment la Direcció General de Protecció Civil i de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments


El Govern ha aprovat avui l’ampliació de plantilla del Departament d’Interior en un total de 35 dotacions, que permetran dimensionar l’estructura de personal del Departament als reptes actuals, que han derivat en un increment de les situacions d’emergència i de risc, així com la incorporació de nous efectius als cossos operatius del país (Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Rurals) i l’increment de funcions de les unitats que donen suport als diferents cossos.


De les 35 dotacions que s’incorporaran al Departament, es reforçarà la Direcció General de Protecció Civil amb un total de 13 persones, la qual cosa suposa un increment del 13% del personal d’aquesta direcció, el major en més d'una dècada. Aquesta ampliació respon a la necessitat de reforçar la prevenció i la gestió de les emergències en un entorn marcat per l'emergència climàtica. En concret, es reforçarà el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), centre de coordinació i informació de l’estructura de protecció civil, amb un total de 10 noves places. D’aquestes, 8 seran a la sala operativa de Reus i 2 a la de Barcelona.


Alhora, s’incorporarà una nova persona a la Subdirecció General de Programes en Protecció Civil, encarregada d’elaborar i implementar els plans de protecció civil al país (NEUCAT, INUNCAT, INFOCAT, etc.), que s'adscriurà a l'Àrea de Sensibilització per reforçar les campanyes de difusió del coneixement de riscos i autoprotecció entre la població.


També es creen dues noves places al gabinet de premsa per reforçar el servei de guàrdies durant 24 hores els 365 dies de l’any. El gabinet de premsa de la DGPC manté el contacte amb els mitjans de comunicació per informar la ciutadania de les situacions de risc, les activacions dels plans de protecció civil, l'evolució de les emergències i comunicar els consells i mesures d'autoprotecció necessàries en cada moment. També gestiona les xarxes socials de Protecció Civil, entre les quals destaca el compte de twitter @emergenciescat, amb més de 340.000 seguidors.Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia