Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Acció Climàtica impulsa amb el territori una solució per la modernització i la continuïtat de funcionament de l'escorxador de Ripoll

query_builder   21 febrer 2023 15:22

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica impulsa amb el territori una solució per la modernització i la continuïtat de funcionament de l'escorxador de Ripoll

  1. La consellera es reuneix amb representants d’ERSA i de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès per a dissenyar un pla conjunt de finançament amb aportacions de totes les parts interessades que permetrien assegurar la modernització de la instal·lació i garantir la seva viabilitat

El Departament D’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat a ERSA i a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès a una reunió de treball per estudiar les vies per materialitzar el finançament que faria falta per fer realitat les obres de millora a l’escorxador del Ripollès.

A la reunió, celebrada dijous 16 de febrer, van participar la consellera Teresa Jordà; la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes; la directora dels serveis territorials de Girona, Elisabeth Sánchez; una representació d’ERSA a través de la seva presidenta, Manoli Vega, i el vicepresident, Ramón Roque, a més del gerent i l’equip tècnic de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès

Aquest equipament es d’especial importància per al Ripollès, ja que dona cobertura a 74 explotacions ramaderes de la comarca, a banda de altres explotacions de comarques veïnes. En altres territoris, el tancament de l’escorxador municipal o comarcal ha suposat el cessament de les activitats t d’algunes de les explotacions properes que en depenien, és per això que és prioritari pel departament d’Acció Climàtica impulsar una solució consensuada per a evitar el seu tancament. Les reunions celebrades a finals de la setmana passada van tenir com a objectiu, precisament, consensuar les vies de finançament de l’escorxador per assegurar la seva viabilitat.

En paraules d’Elisenda Guillaumes, “la infraestructura ripollesa requereix de grans inversions per adequar l’equipament amb totes les exigències i normatives actuals, per tal de millorar i garantir l’eficiència dels processos. A la reunió mantinguda hem informat de les vies de finançament que posa a l’abast d’instal·lacions com aquestes el Departament d’Acció Climàtica i hem confirmat el nostre compromís de treballar amb totes les parts implicades per a trobar una solució real i immediata per a la instal·lació”.

Manoli Vega ha manifesta que com a “presidenta d’ERSA estic satisfeta d’haver trobat el consensi la voluntat necessària per trobar el finançament per a la inversió a l’escorxador del Ripollès”. “Vull donar les gràcies al Departament perquè des del primer dia van entendre la necessitat de recolzar aquesta infraestructura tant necessària per a un sector tant important a la comarca”, ha afegit Vega.

Una infraestructura prioritària per la comarca

Arrel d’una subvenció de la Diputació de Girona, l’any passat es va redactar un projecte executiu, que fer obres de millores que permetessin fer de l’escorxador una instal·lació referent per la comarca, i es va determinar que calia una inversió de 1 M€.

Durant la reunió mantinguda entre el Departament d’Acció Climàtica i ERSA s’han avaluat diferents fórmules de finançament i les parts van acordar treballar per a aconseguir en el temps immediat la implicació de totes les parts interessades en la modernització de l’escorxador a banda del departament i l’empresa, és a dir, la Diputació de Girona i els ajuntaments de la seva àrea d’influència.

Es va identificar que la part més rellevant de la instal·lació cal gestionar-la a través a línia de subvencions de publica concurrència d’indústries agroalimentàries que preveu el Departament d’Acció Climàtica i que està prevista que surti a finals d’aquest trimestre. A partir d’aquí caldrà calendaritzar i acordar amb la resta de les parts altres vies de finançament provinents de la Diputació de Girona, que s’executen a través del Consell Comarcal, i les aportacions que puguin fer els ajuntaments. A la reunió va haver-hi acord que cal prioritzar per part de tothom al territori la modernització d’aquest equipament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia