President

El president Aragonès durant la seva intervenció davant dels mitjans de comunicació.

President Aragonès: "El Campus de Salut de Girona és un projecte molt ambiciós"

query_builder   21 febrer 2023 20:30

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Campus de Salut de Girona és un projecte molt ambiciós"

  1. El cap del Govern i el conseller de Salut, Manel Balcells, han visitat aquest dijous les obres d’ampliació de l’Hospital Santa Caterina de Salt
  2. El cap de l’Executiu i el conseller Balcells s’han reunit amb l’equip Impulsor del Pla funcional del nou Campus, on s’han tractat els principals progressos

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, juntament amb el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, han visitat aquesta tarda les instal·lacions de l’Hospital Santa Caterina de Salt, on s’estan executant les obres d’ampliació del bloc quirúrgic, vinculades al projecte del Campus de Salut, i també de la nova àrea de rehabilitació, cofinançades amb fons europeu. Abans de la visita d’obres en la qual també ha participat la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, també s’ha celebrat una reunió amb l’Equip Impulsor del Pla funcional assistencial del futur Campus, on s’han tractat els principals avanços.

L’objectiu del Govern de la Generalitat és fer més fàcil la vida de la ciutadania”, ha expressat el president Aragonès durant l’atenció als mitjans de comunicació que ha fet juntament amb el conseller Balcells. El cap de l’Executiu ha explicat que la construcció dels nous quiròfans i les noves sales de tractament també s’emmarquen en el Campus de Salut que “transformarà la xarxa sanitària” d’aquest territori.

El president Aragonès durant l'atenció als mitjans de comunicació.
El president Aragonès durant l'atenció als mitjans de comunicació.
{"name":"2023/02/21/20/20/77f298d0-6a4f-456a-a097-d63f3960dc23.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":120675}

El Campus de Salut és un projecte molt ambiciós que busca alinear el treball dels principals centres vinculats a l’àmbit de la salut de les comarques gironines”, ha explicat el president que ha apuntat que el treball conjunt i coordinat dels diferents actors “afavoreix la innovació, el progrés i la millora constant de l’atenció que rep la ciutadania”.

El president també ha volgut recordar que el pressupost que ara s’està tramitant al Parlament prioritza serveis públics com el sistema de salut “permetent tirar endavant millores” com les que s’estan fent a l’hospital Santa Caterina i que “serveixen d’exemple de la transformació social que el Govern està impulsant”.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha manifestat que "aquestes obres que avui hem estat veient ja són una peça del futur Campus de Salut de la Regió Sanitària de Girona, per tant, són uns treballs que es fan pensant en el nou hospital i en el dimensionat del Campus". Balcells ha posat en valor la tasca que està duent a terme l'Equip Impulsor del Pla funcional, que definirià els aspectes que marcaran les bases del model assistencial del futur hospital.

El conseller de Salut ha posat l'accent en la visió integral del sistema i l'aposta per reforçar l'atenció primària, destacant algunes de les obres previstes al Gironès, com ara l'ampliació de CAP de Cassà de la Selva.El "La salut l'hem de veure com un tot i l'objectiu és millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania", ha conclòs.

Les autoritats han visitat els treballs per a la construcció del nou bloc quirúrgic.
Les autoritats han visitat els treballs per a la construcció del nou bloc quirúrgic.
{"name":"2023/02/21/20/21/2b3c224c-b546-4f51-a775-ac62c98e7a63.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":130848}

Pel que fa a l’ampliació de l’àrea quirúrgica, el disseny de l’obra s’ha fet tenint en compte la futura ubicació del Campus de Salut de Girona –a tocar del Parc Hospitalari Martí i Julià- i suposa un avançament dels equipaments previstos en el futur complex sanitari. El projecte compta amb una inversió de 12,8 milions d’euros (8,5 milions d’obra i 4,3 milions d’equipament). Els treballs consisteixen en la construcció de quatre nous quiròfans per a cirurgia major ambulatòria (CMA), que s’afegiran als set actuals. En total s’actuarà sobre una superfície de 1.920 m2 i un cop finalitzada l’obra, es podrà incrementar la capacitat quirúrgica entre 5.200 i 5.600 intervencions anuals de CMA. L’ampliació permetrà també alleugerir les llistes d’espera i avançar en la complementarietat dels dos hospitals de referència en consonància amb el que serà el futur Campus de Salut, és a dir, incrementar les derivacions al Santa Caterina d’intervencions quirúrgiques de pacients de l’Hospital Trueta, en el marc de l’aliança estratègica de l’Institut Català de la salut a Girona (ICS) i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS).

Les obres en procés de l'espai de rehabilitació.
Les obres en procés de l'espai de rehabilitació.
{"name":"2023/02/21/20/22/7ad277ad-d4b8-401d-876d-650e5e8536ac.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":160426}

Paral·lelament, també s’està executant la nova àrea de rehabilitació ambulatòria en el Parc Hospitalari Martí i Julià que unificarà el servei que es dona a la població del Gironès, Pla de l’Estany i Selva Interior. El projecte compta amb una inversió prevista de 4,6 milions d’euros (3,3 milions d’obra i 1,3milions d’equipament). Un cop finalitzada l’obra, la rehabilitació ambulatòria es repartirà entre els espais del Centre sanitari Güell i la Clínica Salus Infirmorum, com fins ara, i els nous del Parc Hospitalari Martí i Julià, on també es faria la rehabilitació hospitalària de l’Institut d’Assistència Sanitària. El nou espai s’ubicarà en el soterrani del centre sociosanitari der l’edifici la República i inclourà tractaments de fisioteràpia (bàsics i complexos) i de logopèdia i s’ha dissenyat d’acord amb les necessitats actuals però també futures. S’actuarà sobre 1.782 m2 i es construiran 8 sales de tractament i 3 consultes, a més d’espais per als professionals.

Progressos en el Campus de Salut

El president i el conseller han mantingut una reunió amb l’Equip Impulsor del Pla funcional assistencial del futur Campus.
El president i el conseller han mantingut una reunió amb l’Equip Impulsor del Pla funcional assistencial del futur Campus.
{"name":"2023/02/21/20/23/b2f39000-d6bc-4aba-9708-6d5cf83c3e49.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":229763}

Durant la reunió amb l’Equip Impulsor (format per professionals dels hospitals Trueta i Santa Caterina) s’han exposat els principals resultats dels tres processos participatius realitzats amb professionals dels hospitals Trueta i Sant Caterina, en el marc del disseny del Pla funcional. La participació es va iniciar el mes d’agost i des d’aleshores s’han fet tres processos (Urgències, Hospitalització i Crítics adults). En conjunt, s’han recollit 818 respostes en els respectius qüestionaris telemàtics i s’han celebrat cinc grups focals amb 72 participants en total. En termes generals, els participants se’ls ha interpel·lat sobre el model assistencial i la distribució i característiques dels espais. El pla funcional, un cop finalitzat, haurà de descriure la cartera de serveis i tot el que fa referència a l’estructura que ha de tenir l’àrea assistencial del futur Campus de Salut.

També es preveu en el marc de la redacció del Pla funcional assistencial del nou hospital de la Regió Sanitària Girona un procés de participació per tal de recollir l’opinió de la ciutadania en relació a les principals característiques del nou centre de salut.

Inversions en atenció primària del Gironès

Des del Servei Català de la Salut, i en consonància amb el compromís d’enfortiment de l’atenció primària, també s’han promogut les obres d’ampliació del centre d’atenció primària de Cassà de la Selva. Els treballs s’han adjudicat recentment per valor de 2,1 milions d’euros, finançats a través del fons europeu REACT-UE. A aquest import caldrà afegir 90.000 euros més d’inversió prevista de nou equipament, no inclòs en la subvenció. L’obra consistirà en la construcció de 21 noves consultes en un nou edifici que s’aixecarà en paral·lel a l’actual en un solar cedit per l’Ajuntament de Cassà de la Selva. El nou edifici projectat complirà també criteris d’eficiència energètica i serà altament sostenible.

El president Aragonès, el conseller Balcells i la delegada de la Generalitat a Girona Laia Cañigueral durant la visita a l'Hospital Santa Caterina.
El president Aragonès, el conseller Balcells i la delegada de la Generalitat a Girona Laia Cañigueral durant la visita a l'Hospital Santa Caterina.
{"name":"2023/02/21/20/18/47181a4c-f10c-4a23-8783-48a9e0a68485.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":128985}

A banda, actualment s’estan executant altres millores en centres d’atenció primària del Gironès. Entre elles, destaca l’ampliació del CAP Santa Clara de Girona, amb un cost de 575.000 euros i consistents en la creació de vuit consultes noves i les obres per resoldre les filtracions d’aigua i reparar danys ocasionats per inundats del CAP Alfons Moré i Paretas de Salt. Aquests darrers tenen un cost de 488.000 euros i se centren en la impermeabilització de la coberta i l’arranjament de desperfectes causats per forts aiguats. A més, en els pressupostos del Govern de la Generalitat per aquest 2023, també hi destaca l’estudi del projecte de construcció del nou Centre d’Atenció Primària Eixample de Girona.

Així mateix, també hi ha previstes diferents obres per valor d’1,6 milions al Centre sanitari Güell de Girona, on es construiran 4 noves consultes; al CAP Jordi Nadal de Salt, d’adequació de la zona d’atenció a la ciutadania; i a l’edifici de la Direcció d’Atenció Primària de l’ICS Girona.

En paral·lel, també s’estan executant diferents obres destacades a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, per valor de 29,2 milions d’euros, entre les quals hi ha la nova àrea de radiologia intervencionista, la millora de la planta de ginecologia i obstetrícia, el nou laboratori de reproducció humana assistida i l’ampliació del bloc quirúrgic i l’hospital de dia oncohematològic.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia