Centre Estudis Opinió

Enquesta de valoració del Govern i les polítiques públiques

El CEO publica els resultats de l'Enquesta de valoració del Govern i de les polítiques públiques. 2022

query_builder   23 febrer 2023 11:26

event_note Nota de premsa

El CEO publica els resultats de l'Enquesta de valoració del Govern i de les polítiques públiques. 2022

El director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Muñoz, ha presentat aquest matí en roda de premsa les dades corresponents a l’Enquesta de valoració del Govern i de les polítiques públiques (2022).

L’objectiu d’aquesta enquesta és conèixer, d’una banda, la valoració que fa la ciutadania de l’actuació del Govern de la Generalitat, així com dels serveis públics que presta la Generalitat. D’altra banda, també es pregunta per les preferències de les persones enquestades pel que fa a la distribució de la despesa pública i els impostos.

L’enquesta no inclou estimació de vot per a les eleccions al Parlament de Catalunya o al Congrés dels Diputats.

La novetat d’aquesta enquesta rau en la metodologia de la recollida de dades: s’ha fet mitjançant l’enquesta autoadministrada(push-to-web i qüestionaris en paper) a una mostra aleatòria i nominal de la població de 16 i més anys resident a Catalunya. Es va seleccionar una mostra aleatòria de 19.975 persones del registre de població a Catalunya i es van enviar una o diverses cartes amb un enllaç i codi QR per respondre l’enquesta en línia amb ordinador, tauleta o telèfon intel·ligent. A aquelles persones que, passats uns dies, no l’havien respost, se’ls va fer arribar un qüestionari en paper juntament amb un sobre prepagat perquè retornessin al CEO el qüestionari amb les respostes. La mostra final per aquest estudi ha estat de 5468 persones. La voluntat del CEO és tendir a consolidar aquesta metodologia per raons de qualitat, cost i capacitat.

Cal tenir en compte que el canvi metodològic en aquesta onada dificulta la comparabilitat amb les dades d’onades anteriors de l’Enquesta de valoració del Govern i de les polítiques públiques.

El treball de camp de l’enquesta s’ha dut a terme entre el 2 i el 30 de desembre de 2022, tot i que s’han rebut enquestes fins el 12 de febrer de 2023.

Com és habitual, l’estudi complet, les taules estadístiques, el qüestionari i la matriu de dades corresponent estan disponibles al web del CEO.

1  

Fitxers adjunts

Enquesta de valoració del Govern i les polítiques públiques. 2022

Enquesta de valoració del Govern i les polítiques públiques. 2022
PDF | 12475753

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia