Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Leo Bejarano, cap de l'OCCC.

Leo Bejarano, nou cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic

query_builder   22 febrer 2023 16:31

event_note Nota de premsa

Leo Bejarano, nou cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic

Leo Bejarano, nou cap de l'OCCC.{"name":"2023/02/22/16/29/e5bb8b40-d26b-477d-aa82-dea3c36eacd0.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":"40761"}

L’ambientòleg Leo Bejarano ha estat nomenat nou cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, en substitució de Salvador Samitier. Bejarano, format a la Universitat de Girona (UdG), ha treballat com a tècnic a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, des de l’any 2014, i als serveis territorials de Girona, des del 2006. Des del 2021, és secretari del Consell de Protecció de la Natura. Degà del Col·legi d’Ambientòlegs entre el 2016 i el 2018, té més de 20 anys d’experiència en gestió i planificació ambiental i és participant actiu en diferents organitzacions i xarxes del Moviment per la Justícia Climàtica.

L’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, adscrita a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, impulsa i coordina a Catalunya el desenvolupament normatiu, les estratègies, els plans i els objectius en matèria de canvi climàtic, sobre la base dels compromisos adoptats al si de la Unió Europea. Entre altres funcions, analitza periòdicament l'evolució de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) i els mercats de carboni, la vulnerabilitat dels recursos i els sistemes naturals, els sectors econòmics i els territoris als impactes del canvi climàtic. També avalua el grau d'implantació de les polítiques en matèria de canvi climàtic a Catalunya i impulsa actuacions i projectes per millorar la capacitat i la integració de l'adaptació a les polítiques sectorials. Una de les tasques més imminents que haurà d’encarar Bejarano al capdavant de l’Oficina és l’organització de l’Assemblea Ciutadana pel Clima, que se celebrarà a finals del 2023.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia