Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Un moment de la visita

El Departament d'Acció Climàtica fa efectiu el tancament del dipòsit controlat de Solius

query_builder   23 febrer 2023 17:46

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica fa efectiu el tancament del dipòsit controlat de Solius

  1. El Consorci de Solius ha fet aquesta setmana l'encomana a l'Agència de Residus de Catalunya per executar la clausura i el segellat del vas.
  2. Aquesta setmana ja han començat els treballs previs amb la disposició de les primeres capes de sorra sobre la superfície del dipòsit i s’estima que el projecte de clausura i segellat definitiu pugui finalitzar a principis de 2025.
La consellera, Teresa Jordà i Roura, acompanyada pel director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sánchez i Sala, han visitat aquesta tarda el vas on ja s’han aplicat les primeres capes de terra.
Un moment de la visita dels treballs previs al tancament del dipòsit de Solius
{"name":"2023/02/23/17/35/933752d6-0a79-46d9-8ce5-141c6ccc48d1.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":"157757"}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha fet efectiu el tancament del dipòsit controlat de Solius des del passat 12 de febrer, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia. La consellera, Teresa Jordà i Roura, acompanyada pel director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sánchez i Sala, han visitat aquesta tarda el vas on ja s’han aplicat les primeres capes de terra.

Des del Govern vam dir que no vacil·laríem en el compliment de la sentència. I així ho hem fet per responsabilitat. Des del Departament hem treballat des del primer minut per ser part activa de la solució i així ho seguirem fent perquè estem i estarem al costat de tots els ajuntaments afectats i de tots els veïns i veïnes dels municipis que són usuaris de Solius”, ha manifestat la consellera Jordà.

Aquestes primeres capes són els treballs previs a la clausura i segellat definitiu que el Departament estima que pugi estar enllestit a principis de 2025. Segons ha detallat el director de l’Agència de Residus durant aquest 2023 es redactarà i licitarà el projecte executiu del tancament i segellat per poder començar les actuacions a principis de 2024. I, en aquest sentit, ha recordat el compromís de l’Agència en assumir també el cost total que s’estima en aproximadament uns 3 milions d’euros.

Peraire ha recordat també que la comarca del Baix Empordà té “ara una gran oportunitat” per un pas endavant en termes de sostenibilitat. “Des de l’Agència de Residus hi serem per acompanyar aquests ajuntaments cap a models eficients selectiva com el porta a porta i la gestió posterior en plantes de triatge. És el camí que ens hem marcat perquè la solució sostenible i eficaç en la gestió de residus”, ha afegit.

El millor residu és el que no es genera. I la generació de residus ens apel·la a totes i a tots com a societat, perquè les deixalles que generem tenen aquest destí”, ha conclòs el director de l’ARC.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 157757

 Visita dels treballs previs al tancament del dipòsit

Visita dels treballs previs al tancament del dipòsit 140227

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia