· S’han recuperat 93 bitllets falsos de 200 euros amb els que pretenien fer una estafa tipus Rip Deal


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Arenys de Mar van detenir el 17 de febrer tres joves de 19, 20 i 22 anys com a presumptes autors d’un delicte d’estafa a l’hora de la compravenda d’un rellotge d’alta gamma que s’havia concertat mitjançant una aplicació informàtica.

A través d’una reconeguda aplicació de compravenda, els autors van contactar amb la víctima per comprar-li un rellotge d’alta gamma. El fet que li proposessin pagar amb bitllets de 200 euros va aixecar les sospites del venedor, que va acudir a la comissaria d’Arenys de Mar a denunciar els fets.

Aquest tipus d’acció es coneix com a Rip Deal on els estafadors es guanyen la confiança del venedor i simulen tenir una capacitat financera elevada fent ostentació de vehicles llogats o objectes de gran valor. A l’hora de realitzar el pagament, els individus salden la compra amb bitllets falsos molt ben confeccionats per evadir l’acció penal però que solen tenir algun tipus de marca que els identifica com a fraudulents.

Els investigadors van realitzar una vigilància discreta al lloc que havien escollit per a realitzar la transacció, amb la finalitat primordial de no posar en risc la seguretat de la víctima. En detectar la vigilància duta a terme per part dels agents, els tres homes van tractar d’evadir la presència policial i van aconseguir entrar a l’autopista amb un vehicle.

Una patrulla policial va localitzar i aturar minuts després les tres persones dins el vehicle, que va resultar ser de lloguer, a l’autopista C-32, a l’altura de Teià.

Els investigadors van detenir els tres presumptes estafadors i van recuperar entre els seus objectes tres rellotges d’alta gamma valorats en 60.000 euros, tres telèfons mòbils, 2.435 euros en bitllets fraccionats i 93 bitllets falsos de 200 euros amb els que pensaven estafar les seves víctimes.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial el dia 19 de febrer davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Mataró, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Àrea de Comunicació

Granollers, 23 de febrer 2023


2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 191241

Imatge 2

Imatge 2 199756