Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Aparcament de Can Serra

Es milloraran els accessos i la integració paisatgística de l'aparcament de Can Serra, un dels més utilitzats per visitar la Fageda d'en Jordà

query_builder   23 febrer 2023 12:28

event_note Nota de premsa

Es milloraran els accessos i la integració paisatgística de l'aparcament de Can Serra, un dels més utilitzats per visitar la Fageda d'en Jordà

Mentre durin els treballs, les alternatives principals per accedir a la zona central del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa seran l’ús del transport públic o l’accés a peu des d’altres aparcaments


Aparcament actual{"name":"2023/02/23/12/25/0cc1106d-ed6b-49e0-b59e-f195a499074e.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":606303}

Aquest proper mes de març està previst que s’iniciïn les obres de reordenació de l’àrea d’aparcament i de pícnic de Can Serra, a la Fageda d’en Jordà. Els treballs se centraran a millorar els accessos, aconseguir una integració paisatgística de l’espai en l’entorn protegit on es troba i augmentar la seguretat per a les persones usuàries de l’àrea, una de les zones més freqüentades del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La programació d’aquestes obres, que durà a terme l’empresa pública Infraestructures.cat, s’ha establert tenint en compte el període de l’any en què la Fageda acull un flux turístic més baix. Tot i això, es tracta d’una Reserva Natural que atrau visitants durant tot l’any, de manera que el tancament per obres de la zona d’estacionament principal de la Fageda d’en Jordà implicarà un canvi en les alternatives de mobilitat dels visitants.

Tant la Generalitat de Catalunya, a través del Parc Natural mateix, com els municipis de la zona, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i tots els agents implicats fa mesos que treballen de manera coordinada per tal d’oferir als visitants i a la població local vies d’accés sostenibles, eficaces i respectuoses amb l’entorn.

La principal alternativa de mobilitat que es posarà en marxa en breu, adaptada a les necessitats de les persones usuàries, és un nou servei d’autobús, operat per Teisa, que farà la ruta Les Preses-Olot-la Fageda d’en Jordà-Santa Pau, de manera que es cobriran alguns dels punts més turístics de la comarca durant els caps de setmana, ponts i festius. Tindrà una alta freqüència de pas, especialment els dies de més afluència de visitants, perquè sigui una alternativa real i sostenible, més econòmica i eficaç que el vehicle privat.

Hi haurà tres zones principals d’estacionament gratuït: una a Santa Pau, situada al costat de l’oficina de turisme del municipi, una a Olot, situada sobre l’estació d’autobusos, i l’altra al municipi de les Preses, que s’habilitarà properament, tenint en compte que els túnels de Bracons són la via d’accés principal dels visitants de fora de la comarca que arriben a la Garrotxa. Les persones usuàries podran deixar el vehicle privat a qualsevol d’aquestes tres zones i agafar l’autobús, que des de les Preses passarà pel centre d’Olot i per la zona central del Parc Natural i arribarà fins al nucli de Santa Pau, on iniciarà el recorregut invers.

Properament s’informarà de la data d’entrada en funcionament i dels horaris, freqüències i maneres d’adquirir els títols de transport.

Cal recordar que a part d’aquest nou servei, Teisa manté, de dilluns a divendres laborables, el servei Olot-la Fageda-Santa Pau de línia regular.

Més enllà de l’ús del transport públic, les persones visitants podran valorar la possibilitat de fer ús dels aparcaments públics situats en l’entorn de la zona central del Parc Natural.

L’accés de persones amb mobilitat reduïda a la Fageda d’en Jordà amb vehicle continuarà funcionant de la manera habitual; és a dir, caldrà que demanin una autorització al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb l’acreditació prèvia del grau de discapacitat. Les autoritzacions s'han de sol·licitar prèviament enviant un correu electrònic a cps@tosca.cat amb un mínim de 24 hores d'antelació.


També cal subratllar que mentre durin les obres el centre d’informació de Can Serra continuarà prestant el seu servei habitual i els lavabos públics adjacents seguiran oberts.

D’altra banda, la zona de pícnic de l’àrea de Can Serra s’habilitarà en una ubicació provisional i també es reubicarà temporalment el punt de càrrega i descàrrega dels autobusos d’escolars i visitants, per tal de garantir una mobilitat segura en aquest espai. Quan arribi el moment d’iniciar les obres, s’informarà sobre els nous espais i se senyalitzaran.

Aquestes actuacions formen part d'una estratègia a llarg termini de millora de la mobilitat turística basada en la Carta Europea de Turisme Sostenible, una feina que es duu a terme en coordinació amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Departament de Territori, la Conselleria de Mobilitat del Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, la Taula de Mobilitat Turística de la Garrotxa i els diferents ajuntaments i operadors de transport públic del territori.


1  

Fitxers adjunts

Opcions d¿accés a la Fageda d¿en Jordà

Opcions d¿accés a la Fageda d¿en Jordà
PDF | 43127

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia