Territori

Maragall

Nova fase a les obres de millora de l'accessibilitat de l'intercanviador de Maragall (L4 i L5)

query_builder   24 febrer 2023 11:48

event_note Nota de premsa

Nova fase a les obres de millora de l'accessibilitat de l'intercanviador de Maragall (L4 i L5)

  1. Els treballs per adaptar l’estació de l’L5 i la correspondència amb L4 comportaran modificacions en l’accés de les persones usuàries
  2. L’obra compta amb una inversió de 14,4 MEUR

El Departament de Territori inicia una nova fase de les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de metro de Maragall (L4 i L5), a Barcelona, que comportarà modificacions en l’accés a l’estació de l’L5 i la correspondència amb l’L4 a partir de dilluns vinent. En concret, es tancarà l’accés situat al carrer de Ramon Albó i el passadís de connexió entre ambdues línies, de manera que l’intercanvi s’efectuarà en superfície.


Les obres consisteixen en la instal·lació a l’estació de l’L5 d’un ascensor de carrer i la reconfiguració de l’espai interior per a situar-hi un ascensor que connecti amb el nivell d’andana. D’altra banda, al passadís de correspondència entre l’L4 i l’L5, es formaran rampes per eliminar les escales existents i s’instal·laran dos ascensors per a connectar els diversos nivells amb les andanes de l’L4. Així mateix, l’obra inclou el recrescut de les andanes de l’L5.


Mentre durin aquests treballs, les persones usuàries accediran exclusivament a l’L5 per l’accés situat a l’avinguda dels Quinze i, a l’L4, pel nou vestíbul de la ronda del Guinardó. Les connexions entre una i altra línia s’efectuaran pel passeig Maragall i la ronda del Guinardó durant la major part del període d’afectacions. Aquestes modificacions es mantindran fins al final de l’obra, l’any que ve.


Una xarxa més accessible


Territori té en marxa l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’intercanviador de Maragall, un important nus de la xarxa de transport públic, amb més de 20.000 persones usuàries cada dia. Aquesta actuació, que comportarà una inversió de 14,4 MEUR, compta amb finançament FEDER. En el marc d’aquesta obra, Territori ja ha completat l’adaptació de l’estació de l’L4.



Fer la xarxa de metro més accessible és un dels eixos d’actuació del Govern per a potenciar l’ús del transport públic i promoure una mobilitat descarbonitzada. Actualment, estan adaptades 152 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 93% del total, i el Departament està treballant per a completar l’adaptació de tota la xarxa, així com millorar l’accessibilitat d’estacions ja adaptades.



1  

Imatges

Plànol

Plànol 249953

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 458492

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia