Direcció General de Comunicació

Moment de la inauguració

Els consellers de la Presidència i d'Educació inauguren el nou edifici de l'Escola La Serreta de Santpedor

query_builder   24 febrer 2023 18:10

event_note Nota de premsa

Els consellers de la Presidència i d'Educació inauguren el nou edifici de l'Escola La Serreta de Santpedor

  1. La nova construcció ha tingut un pressupost de 4,02 milions d’euros


null{"name":"2023/02/24/18/07/88ccec02-d097-4c60-bc13-b6bc710a58cf.jpeg","author":null,"type":"0","location":"0","weight":108408}

La consellera de la Presidència. Laura Vilagrà Pons, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han inaugurat avui el nou edifici de l’Escola La Serreta de Santpedor, conjuntament amb l’alcalde del municipi, Xavier Codina Casas.

La construcció del nou edifici ha tingut una inversió de 4.022.488,78 euros, finançats pel Departament d’Educació. Així, l’escola disposa d’un nou edifici després d’estar ubicada en mòduls prefabricats des de 2007, any en què es va crear el centre.

En l’acte d’inauguració, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha subratllat que “és un dia històric” pel el nou edifici “16 anys després que es posés en marxa el projecte pedagògic de La Serreta”, un projecte “de futur per al Santpedor d’avui i de demà”. La titular de la Presidència també ha destacat que es tracta d’un equipament que “crea comunitat, cohesió social i territorial” i “que fa poble i que dinamitza el municipi”. Segons la consellera Vilagrà, es tracta de “generar oportunitats, perquè la gent es quedi a viure-hi, perquè s’hi instal·lin noves famílies”.

Per la seva banda, el conseller Gonzàlez-Cambray ha destacat que el Departament d’Educació està invertint més que mai en educació, amb el nombre de mestres més alt de la història i construint i millorant escoles arreu del país: “Després de molts anys, vam trobar els recursos econòmics per construir aquesta nova escola. Quan s’alineen les persones per donar resposta a una obra tan esperada, ens hem de felicitar i donar les gràcies”.

L’Escola La Serreta té una línia d’educació infantil i primària, i una matrícula de 218 alumnes entre infantil 3 i 6è de primària.

El nou edifici té 2.545 metres quadrats construïts i un pati de 3.852 metres quadrats en diferents nivells, aprofitant la topografia del terreny i on no s’hi ha fet pista esportiva pavimentada, sinó que s’ha respectat el sòl natural. Disposa de tres plantes, a les quals s’hi pot accedir des de diferents carrers, i dos terrats que es poden utilitzar com a aules exteriors: un porxat i l’altre sense sostre. Compta amb cuina, menjador i gimnàs, i acabats en fusta a les zones de pas, per aportar calidesa a l’espai.

2  

Imatges

La consellera Vilagrà i el conseller Gonzàlez- Cambray durant la inauguració.

La consellera Vilagrà i el conseller Gonzàlez- Cambray durant la inauguració. 108408

Els consellers han visitat l'escola.

Els consellers han visitat l'escola. 145251

Pla de Govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia