1. S’organitza un acte a Amposta amb una conversa sobre la lluita del moviment LGBTI en l’àmbit esportiu i la presentació de la campanya ‘Som energia, som respecte, som actitud: a l’esport tothom és benvingut’


La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+ del Departament d’Igualtat i Feminismes i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) del Departament de la Presidència, fa extensiu un any més a tot l’àmbit de l’esport la celebració del Dia internacional contra l’LGBTI-fòbia, que es commemora el 19 de febrer.


Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, a les Terres de l’Ebre s’ha organitzat un acte aquest divendres al matí a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) a Amposta. L’activitats Alba Vilàs Baiges ha protagonitzat una conversa amb el comunicador Roger Font Montornès sobre la lluita del moviment LGBTI en l’àmbit esportiu.


Durant l’acte també s’ha presentat la campanya d’enguany, amb l’eslògan “Som energia, som respecte, som actitud: a l’esport tothom és benvingut”. Els cartells i el material de la campanya, fruit del programa ‘Talent Creatiu i Empresa’ que han dut a terme conjuntament els departaments d’Educació i Igualtat i Feminismes, s’han lliurat a les representants institucionals que han assistit a l’acte.


“A través d’aquesta campanya fem arribar un seguit de cartells a tots els equipaments esportius del país per tal de promoure espais segurs, on la pràctica esportiva sigui inclusiva i no hi tingui cabuda cap mena de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere”, detalla el director general de polítiques públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons.


“Animem a tothom qui pateix o hagi patit alguna situació de discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere contacti amb algun dels sis punts de la xarxa SAI d’atenció integral de les Terres de l’Ebre, uns serveis que amb el nou Acord Marc de Col·laboració i finançament amb els ens locals s’ha vist reforçat", explica la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà Fortuño. “La igualtat és la base de la seguretat i de la convivència per una societat moderna i pròspera”, afegeix el representant territorial de l’Esport i l’Activitat Física, Joan Barberà Carceller. L’acte també ha comptat amb la intervenció d’Iris Castell Cid, regidora de Promoció i Turisme Esportiu de l’Ajuntament d’Amposta i Xavier Nadal Mestre, director de l’EUSES a les Terres de l’Ebre.La Xarxa SAI (Servei d’Atenció Integral) atén i acompanya a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat o expressió de gènere. A les Terres de l’Ebre té presència a les quatre comarques.


El Govern promou també l’etiqueta #esportsegur per donar suport a les accions d’aquesta reivindicació, en el marc de la campanya impulsada per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física per informar, sensibilitzar i conscienciar les entitats i professionals de l’esport contra les situacions d’abusos, assetjament, discriminació, desigualtats i estereotips que es puguin donar en aquest àmbit.17 febrer 2023