Diumenge 5 de març s’acaba l’exposició Europa Fortalesa, una proposta de Palau Robert amb la col·laboració d’Entrecultures / Camins d’Hospitalitat, amb textos i fotografies pel fotoperiodista Sergi Cámara.


L’exposició, un testimoniatge sensible sobre les diferents rutes que emprenen les persones migrants, els perills que afronten diàriament i les moltes penalitats que han de suportar, ens apropa a una realitat punyent.

Sergi Cámara

Sergi Cámara és un fotoperiodista i documentalista independent. El seu treball s'ha centrat durant anys en les migracions i els refugiats. Ha documentat les arribades de barques al Iemen des de Somàlia, la ruta dels migrants pel desert del Sàhara, el tràfic d' òrgans amb refugiats i migrants a Egipte i la ruta dels refugiats per Europa, entre d’altres.

És autor del llibre "Negro" sobre el seu treball de deu anys a la frontera de Melilla, editat per Blume. Ha publicat en diferents mitjans nacionals i internacionals. Ha estat guardonat amb el Premi Memorial Joan Gomis a la trajectòria periodística el 2019, i amb el Premi José Couso de Telecinco el 2005. És dels que creuen que en aquest ofici valen més unes bones botes que una bona càmera.

L’exposició és d’accés lliure i gratuït.