Justícia, Drets i Memòria

Jutjats d'Esplugues de Llobregat

Les obres de remodelació de la seu judicial d'Esplugues de Llobregat finalitzaran l'octubre de 2023

query_builder   27 febrer 2023 12:10

event_note Nota de premsa

Les obres de remodelació de la seu judicial d'Esplugues de Llobregat finalitzaran l'octubre de 2023

  1. Els jutjats de primera instància i instrucció 2 i 3 es reubiquen a la quarta planta, en uns espais més amplis i funcionals
  2. Aquesta setmana, el Registre Civil es traslladarà de la planta segona a la planta baixa, amb un accés més còmode i directe per a la ciutadania
  3. La remodelació integral de la seu judicial permetrà reordenar els diferents espais i serà el pas previ per desplegar la nova oficina judicial aquest 2023


Les obres de remodelació integral de la seu judicial d’Esplugues de Llobregat, al carrer Tomàs Bretón, finalitzaran l’octubre d’aquest 2023. Per ara, s’ha finalitzat la primera fase, que ha permès reubicar el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 i el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 (amb funcions de VIDO) en uns nous espais més amplis i funcionals a la planta quarta, on ja operen des del passat 16 de febrer.

Addicionalment, aquesta setmana es traslladarà el Registre Civil de la segona planta a la planta baixa, de manera que els ciutadans hi podran accedir directament des del vestíbul, de forma més ràpida i còmoda. Aquesta reubicació també contribueix a la seguretat de l’edifici ja que reduirà la circulació vertical dels usuaris i operadors jurídics dins de l’immoble. El nou Registre Civil, a més, guanyarà lluminositat i metres quadrats respecte a l’espai actual.

El mateix 2023, immediatament després que acabin les obres, es podrà començar a desplegar el nou model d’oficina judicial, amb una disposició d’oficina oberta i una organització diferenciada de serveis que contribuiran a l’especialització i en milloraran l’eficiència.

Funcionalitat, seguretat i protecció

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 també es reubicarà a un espai totalment renovat en una propera fase . L’edifici disposarà d’espai de reserva suficient per respondre a necessitats de futur. També a la quarta planta s’habilitarà una sala d’espera exclusiva per a víctimes i una sala multiús dotada d’un equip de gravació, que permetrà prestar declaració de forma directa i sense necessitat de desplaçar-se per l’edifici.

El projecte preveu un accés directe des del carrer i un itinerari sense barreres arquitectòniques des de l’entrada a totes les plantes. La remodelació també permetrà la diferenciació dels espais privats i públics, així com la creació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’ampliació dels espais d’equips professionals, com ara els equips tècnics, els advocats o els procuradors.

També incorporarà una zona de custodia i de cel·les de detinguts, que facilitarà els trasllats que realitzen els Mossos d’Esquadra, i es milloraran el espais d’espera dels detinguts.

S’ha previst un espai per l’arxiu centralitzat de peces de convicció i documentació, així com la instal·lació d’un sistema de telecomunicacions que ordeni i faciliti les comunicacions amb centres de processament de dades a totes les plantes.

Més del doble d’espai per a 66.000 ciutadans

En el conjunt de l’edifici, la superfície destinada a activitat judicial sumava 1.021,32 m2. Amb la reforma s’incrementaran els espais d’ús judicial a les 4 plantes de l’immoble fins als 2.564,77 metres quadrats; és a dir, més del doble dels que disposava inicialment.

El partit judicial d’Esplugues s’estén als municipis d’Esplugues i Sant Just Desvern, amb una població total de 66.216 ciutadans. Aquest partit té 3 jutjats de primera instància i instrucció, dels quals el número 3 té assignats els assumptes de Violència sobre la Dona (VIDO). També compta amb el Registre Civil, el Deganat, la Fiscalia i els equips tècnics.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia