Protecció Civil

fi alerta neucat

Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla NEUCAT un cop finalitzat l'episodi de nevades a cotes baixes

query_builder   28 febrer 2023 10:31

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla NEUCAT un cop finalitzat l'episodi de nevades a cotes baixes

  1. Es manté en ALERTA el Pla PROCICAT per fort onatge sobretot a la Costa Brava
  2. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 77 trucades en aquest episodi


Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l’alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) un cop el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha finalitzat l’episodi de nevades a cotes baixes que va començar diumenge.

Durant tot l'episodi, el telèfon d’emergències 112 ha registrat un total de 77 trucades per 64 incidents. Del total de trucades, un 51,43% provenen de la comarca del Barcelonès.

Segons l’SMC, no s'han registrat gruixos de neu destacables, i als llocs on ha agafat terra els gruixos han estat inferiors a 2 centímetres.

Els Bombers de la Generalitat i el Servei Català de Trànsit han informat que no tenen incidències per la nevada en aquests moments.


Alerta del Pla PROCICAT per fort onatge

Protecció Civil de la Generalitat manté en Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per fort onatge avui dimarts.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que es poden superar els 2,5 metres d’alçada i hi haurà mar de fons de component est.

L’onatge ha d’afectar principalment i de forma més intensa l’Alt i el Baix Empordà, però també el litoral de Barcelona, el Baix Llobregat, el Baix Ebre i el Montsià.

L’episodi està previst que finalitzi demà, quedant ja restringit a l’Empordà.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal evitar també anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per evitar posar-vos en perill vosaltres o qui us estigui acompanyant.1  

Imatges

mapes de perill per fort onatge avui dimarts

mapes de perill per fort onatge avui dimarts 90108

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia