Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat

Finalitza la prova del sistema d'alertes de Protecció Civil a Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   28 febrer 2023 12:49

event_note Nota de premsa

Finalitza la prova del sistema d'alertes de Protecció Civil a Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran

Protecció Civil demana que es respongui en les properes hores l’enquesta a disposició de la ciutadania de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, que estarà vigent fins demà 1 de març a les 9 del matí. Enllaç a enquesta: https://arcg.is/1mS58z0

Protecció Civil de la Generalitat ha realitzat avui la prova d’enviament de missatges d’alerta a telèfons mòbils a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran. Entre les 11.00h i les 12.00 h s’ha dut a terme la prova a tot el territori per comprovar que el sistema, del que la Generalitat ha rebut la gestió de l’Estat l’1 de febrer, funciona.

La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, juntament amb la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, el director dels serveis territorials d’Interior, Xavier Garrós i el subdirector en programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, han fet seguiment de la prova des de la Delegació del Govern a Lleida acompanyats de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

Un cop realitzat l’enviament, i fins les 12.15 h un total de 1.200 ciutadans han respost l'enquesta per comprovar si s'ha rebut o no el missatge. El 86% (1.027) han respost que han rebut el missatge, mentre que el 14% (173) han respost que no l'han rebut, tot i que algunes d’elles s’han rebut des de fora del territori on es feia la prova.

De la informació del conjunt d'observadors (policies locals, mossos d’esquadra, associacions de voluntaris de protecció civil municipals, tècnics de protecció civil municipals i comarcals, tècnics d’empreses de distribució distribuïts en zones muntanyoses, tècnics d’empreses ferroviàries...) que han informat a la sala del Centre de Coordinació Operativa de CatalunyaCECAT i que eren distribuïts pel territori es desprèn que el missatge s'ha rebut en tots els punts de la geografia, fins i tot en zones muntanyoses amb poca cobertura. Amb tot, hi ha hagut zones amb bona cobertura en les que en espais molt propers, la majoria de telèfons l’han rebut però altres no. També hi ha hagut casos en que el missatge s’ha rebut dos cops en versió (català-castellà i posteriorment català-anglès), quan només n’haurien d’haver rebut un en funció de la configuració del dispositiu. Aquestes proves serviran també per comprovar si els usuaris de totes les operadores telefòniques reben els missatges o hi ha alguna situació que es pot millorar.

El telèfon 112 ha atès fins les 12.00h un total de 203 trucades de ciutadans que volien informació relativa a la prova o bé que no sabien que es duia a terme avui. D’aquestes, 94 (47%) s’han realitzat des del Segrià, 28 des de laNoguera, 18 des de l’Urgell, 14 de la Val d’Aran. Per municipis, des de Lleida se n’han fet 72, des de Balaguer, 11; des de Tàrrega, 9; des de Naut Aran, 6; des de Vielha, 6; des d’Albesa, 5.

Protecció Civil demana que es respongui en les properes hores l’enquesta a disposició de la ciutadania de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, que estarà vigent fins demà 1 de març a les 9 del matí. Enllaç a enquesta: https://arcg.is/1mS58z0


1  

Imatges

La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, juntament amb la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, explicant els resultats de l'enquesta a la delegació de Govern a Lleida.

La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, juntament amb la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, explicant els resultats de l'enquesta a la delegació de Govern a Lleida. 170639

Emergències
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia