1. El Departament d’Interior encarrega la construcció de dues bases dels Agents Rurals a Balaguer i a Igualada
  2. El Programa d’Encàrrec d’Actuacions encarrega la reforma i ampliació del Parc de Bombers de Reus, que data de 1986


El Govern ha aprovat avui modificar el Programa d’Encàrrec d’Actuacions (PEA) de la societat Infraestructures de la Generalitat de Catalunya en relació amb les actuacions i aportacions del Departament d’Interior, per un import total de 107 milions d’euros.

Aquest acord permetrà encomanar a Infraestructures.cat la gestió del procés de licitació i d’adjudicació dels contractes d’execució de les obres i dels serveis necessaris. També inclou la formalització dels contractes amb els adjudicataris i la gestió del seguiment i supervisió integral de la seva execució.

Una de les modificacions respecte de l’anterior és l’encàrrec de la construcció de dues bases del cos d’Agents Rurals, segons el model de base industrialitzada. Les dues noves bases del cos se situaran a Balaguer i a Igualada. Es tracta de la primera vegada que els Agents Rurals apareixen en un PEA del Departament d'Interior.

D’altra banda, el Departament encarrega la reforma i ampliació del Parc de Bombers de la Generalitat de Reus, un edifici que és de l’any 1986.

Els encàrrecs que el Departament d’Interior realitzi a Infraestructures.cat s’hauran d’ajustar al PEA aprovat. Les comandes dels projectes i les obres que es regiran pel model de funcionament i de gestió d’encàrrecs previst al vigent conveni concretaran, entre altres aspectes, les tarifes a percebre per Infraestructures.cat i l’import de les assistències tècniques necessàries per a donar-hi compliment.

L’encàrrec de gestió de les actuacions sol·licitades pel Departament d’Interior a Infraestructures.cat inclou també la corresponent petició dels treballs facultatius necessaris per dur a terme la correcta gestió d’aquestes.