·El nou web de la PSCP amplia i millora les funcionalitats disponibles i també les eines de licitació electrònica integrades de Sobre digital i Oferta telemàtica


·Conclou amb èxit la migració de l’antiga a la nova plataforma, que compta amb 1.930 perfils de contractant dels òrgans de contractació de Catalunya, 6.430 usuaris i més de 190.000 expedients publicats


La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha informat avui de la posada en marxa del nou web de la nova Plataforma de serveis de contractació pública (PSCP), que allotja tota la informació relativa a l’activitat de contractació pública dels departaments de la Generalitat i de la resta d’òrgans de contractació de Catalunya.


Creada l’any 2008, la renovada PSCP incorpora des d’aquesta setmana un nou disseny i adreça web: Contractaciopublica.cat.D’aquesta manera, culmina el projecte de transformació tecnològica i funcional de la PSCP i de les eines de licitació electrònica integrades, que es va iniciar fa més de tres anys. El canvi ha estat liderat per la Direcció General de Contractació Pública, a través de la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Pública, conjuntament amb l’Àrea TIC del Departament d’Economia i Hisenda, amb la col·laboració estreta del Consorci AOC i amb la participació de departaments i entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya i de l’àmbit local de Catalunya.


Al llarg dels dies 24 a 27 de febrer, s’ha dut a terme el procés del pas a producció de la nova PSCP i les eines de licitació electrònica del Sobre digital i Oferta telemàtica, i s'han realitzat les actuacions tècniques necessàries per migrar els més de 190.000 expedients publicats actualment a la PSCP, així com els 1.930 perfils de contractant que hi estan residenciats i les dades dels 6.430 usuaris de les eines. 


Les novetats de la nova PSCP

La nova eina actualitza, modernitza i incorpora millores tècniques i funcionals respecte a l’anterior PSCP. Les més destacades són les següents:

Per a les persones usuàries dels òrgans de contractació:

S’ha creat un nou Gestor de publicacions de la PSCP, que permet a les persones usuàries dels òrgans de contractació:

·Accedir a l’eina des de qualsevol navegador i mitjançant qualsevol dispositiu, eliminant la necessitat de l’ús del navegador portable.

  1. Incrementar de les dades publicades de manera estructurada i en format obert i reutilitzable que millora l’adaptació a la LCSP i garanteix la transparència.
  2. Gaudir de més flexibilitat en la gestió de fases i lots.
  3. Noves fases d’execució i en avaluació per publicar la informació i documents que corresponen a cada fase.
  4. Major eficiència en les publicacions agregades.
  5. Millorar la usabilitat, traçabilitat i accessibilitat de l’eina.
  6. Incrementar les dades obertes, fet que facilita la generació d'indicadors per al seguiment i avaluació de la contractació.

A més, s’han evolucionat i millorat les eines de licitació electrònica, fet que comporta l’ampliació de les funcionalitats en el Sobre digital i l’Oferta telemàtica per homogeneïtzar-ne el funcionament, i l’obertura d’un nou canal de comunicació per a les empreses licitadores, entre altres mesures.


Per a les persones usuàries de les empreses i la ciutadania:


·Accés a l’eina des de qualsevol navegador i mitjançant qualsevol dispositiu.

  1. Millora de la navegació i accés al contingut de les publicacions, amb un disseny més intuïtiu, usable i accessible. 
  2. Visualització de la informació de manera més eficient. 
  3. Ampliació el volum d’informació que s’ofereix en format obert per facilitar-ne la reutilització i garantir la transparència. 
  4. Homogeneïtzació del procés de presentació de les ofertes amb Sobre digital i Oferta telemàtica i

Evolució i millora de les eines de licitació electrònica, amb l’homogeneïtzació del seu funcionament i l’obertura d’un nou canal de comunicació amb els òrgans de contractació en les licitacions a les quals s’ha presentat oferta.