El Govern ha aprovat avui autoritzar el Departament de Salut a destinar més de 32 milions d’euros per reformar i ampliar l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell amb la finalitat de promoure la millora d’una infraestructura clau per al sistema públic de salut.

En aquest sentit, l’acord autoritza Salut a concedir una subvenció a la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, a través de la subscripció d’un conveni, destinat a finançar les obres de reforma i ampliació del centre per tal de poder atendre la demanda assistencial de forma ajustada a la previsió de població de futur, així com de millorar les seves instal·lacions.

El projecte preveu actuacions de reforma en el 90% de l’espai de l’hospital, l’ampliació de l’edifici actual i també la construcció d’un nou edifici per a l’atenció ambulatòria, que acollirà les consultes externes, els gabinets i l’hospital de dia, tant mèdic com oncològic, amb espais més amplis i confortables.

Amb el conjunt d’aquesta intervenció, l’hospital incrementarà un 25% la superfície útil i passarà dels 13.300 m2 actuals als 16.500 m2, cosa que li permetrà augmentar la seva capacitat resolutiva. Les obres dotaran el centre d’un quiròfan més, una sala de dilatació addicional i més llits d’hospitalització, així com l’ampliació de l’àrea d’urgències amb 19 boxes més, un 63% més dels que té actualment.