Direcció General de Comunicació

gencat

El Govern aprova el descompte de fins al 80% al peatge de la C-16 al Bages, que entra en vigor dijous

query_builder   28 febrer 2023 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el descompte de fins al 80% al peatge de la C-16 al Bages, que entra en vigor dijous

  1. Les noves bonificacions en la tarifa a la barrera troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet s’aplicaran els dies laborables en hora punta i permetran assolir els preus més baixos en 20 anys en algun cas
  2. La mesura s’emmarca en les polítiques de la Generalitat per optimitzar l’autopista, afavorir la seguretat viària i millorar la mobilitat a la comarca


El Govern ha aprovat avui la modificació de la concessió de l’autopista C-16 (Sant Cugat del Vallès – Terrassa - Manresa) per millorar el sistema de descomptes en aquesta via al seu pas pel Bages, amb l’objectiu de promoure’n l’ús i afavorir la mobilitat en aquest corredor. Així, l’Acord d’avui possibilita que, a partir de dijous vinent, 2 de març, s’incrementin els descomptes actuals a la barrera troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet en hora punta dels dies feiners.

En concret, el Govern ha aprovat:

• Augment fins al 80% del descompte total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet, de dilluns a divendres no festius, en hora punta (de 7:00 a 10:30 h i de 17:00 a 21:00 h), amb pagament dinàmic (Via-T o aplicació Satellise) i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és de fins al 70%.

• Augment fins al 60% del descompte total del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius, en hora punta, amb pagament dinàmic (Via-T o aplicació Satellise) i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és del 41%.

Amb aquests descomptes, el preu a la barrera troncal de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet (1,80 euros) serà el més baix dels últims 20 anys i, en el cas de la barrera lateral (1,81 euros), dels últims 15.

D’altra banda, cal recordar que, des del 2 de gener passat, les persones usuàries de la C-16 poden gaudir de la gratuïtat a la ronda de Manresa mitjançant el reconeixement de matrícules i sense necessitat d’associar-hi cap mitjà de pagament. Per beneficiar-se’n, cal registrar-se prèviament a https://territori.gencat.cat/registreC16.

En paral·lel, continua vigent el sistema actual de gratuïtat mitjançant el pagament dinàmic (Via-T o l’aplicació gratuïta Satellise).

La gratuïtat s’aplica a tots els recorreguts entre l'enllaç número 41 (Sant Vicenç de Castellet) i el final de l'autopista C-16 a Sant Fruitós de Bages, en tots dos sentits de circulació i als vehicles de la categoria II (turismes, furgons i furgonetes), de dilluns a divendres feiners, les 24 hores.

Aquestes mesures responen, d’una banda, a la voluntat del Govern de promoure l’ús de la C-16 per millorar la mobilitat de la comarca, atendre les peticions del territori de millores en el sistema i també amortir l’impacte en la ciutadania del cost de la mobilitat i els peatges. S’emmarquen en les actuacions que la Generalitat està portant a terme per fomentar l’ús de l’autopista i, d’aquesta manera, optimitzar la infraestructura, descongestionar altres vies com la C-55 i afavorir la seguretat viària.

En total, el Govern assumeix al voltant de 50 milions d’euros anuals en concepte de bonificacions, descomptes i reduccions que s’apliquen als peatges de les autopistes de la Generalitat o mesures d’altres tipus.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia