Mossos d'Esquadra

Els Mossos d¿Esquadra es refermen com a policia integral i moderna a través d¿un estand propi al MWC 2023 on presenten innovacions tecnològiques com la sala d¿intel·ligència SICAM

Els Mossos d'Esquadra es refermen com a policia integral i moderna a través d'un estand propi al MWC 2023 on presenten innovacions tecnològiques com la sala d'intel·ligència SICAM

query_builder   28 febrer 2023 16:20

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra es refermen com a policia integral i moderna a través d'un estand propi al MWC 2023 on presenten innovacions tecnològiques com la sala d'intel·ligència SICAM

· Els Mossos també són a l’esdeveniment on presenten els diversos projectes europeus d’innovació en els que hi participen

· En el dispositiu policial que es duu a terme per garantir la seguretat del congrés també es treballa amb el sistemaKuppel de vigilància de l’espai aeri contra l’ús irregular de drons


La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra participa en l’edició 2023 del Mobile World Congress que es celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona des del 27 de febrer fins el dijous 2 de març. La seva presència està emmarcada en el projecte de transformació tecnològica que viu el cos policial i que té com a objectiu principal incorporar recursos tecnològics que millorin l’eficàcia policial i en conseqüència les capacitats operatives de les unitats que operen en l’àmbit terrestre, marítim, aeri i cyber.

Els Mossos d’Esquadra compten amb un estand propi al MWC 2023 on com a novetat principal presenten la Sala d’intel·ligència pel control aeri i marítim (SICAM). Es tracta d’un projecte que dona el primer pas en la integració de mitjans multi domini, que integra diferent tecnologies i que mitjançant la intel·ligència artificial podrà donar suport als agents de policia en la coordinació, planificació i en la predicció d’amenaces. La futura sala SICAM –i que s’exposa a l’estand del cos- convertirà la sala de comandament en un node d’integració de senyals que ajudaran en la presa de decisions, que en última instància estaran sempre en mans de les persones.

Per assolir la màxima eficiència tecnològica cal integrar les diferents tecnologies en aquest multi domini, combinant les informacions i senyals generades (veu, imatges o dades). Un cop assolida la integració dels sistemes serà possible utilitzar eines per generar intel·ligència amb la informació i senyals gestionades, i on seran fonamentals eines d’intel·ligència artificial com a suport a la gestió policial.

En els darrers anys, els Mossos d’Esquadra ja han incorporat diferents tecnologies per millorar el servei prestat a la ciutadania. Tecnologies tant diverses com són els drons, els sistemes de control aeri antidron, eines pel seguiment de criptodivises, investigació d’escenaris criminals amb imatges 3D, transmissió d’imatges des d’embarcacions, helicòpters, drons, vehicles o agents; a més de sistemes de gestió policial embarcats en vehicles, entre d’altres. Aquesta transformació tecnològica de la PG-ME està basada en la renovació, la mobilitat, integració, accessibilitat i la intel·ligència. 

Presentació de tres projectes d’innovació europeus on participen els Mossos d’Esquadra

Durant els dies del congrés, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra mostra a tots els professionals que assisteixen a la gran cita anual de la tecnologia i telefonia els diversos projectes d’innovació europeus on hi participa el cos. Actualment són tres els que estan actius:

1.Prevent-PCP (2021-2024)

Aquest projecte té com a objectiu augmentar la seguretat en el transport públic amb solucions tecnològiques innovadores.Les tecnologies proposades dotaran a les empreses de transport públic de solucions que millorin la consciència situacional de la seguretat. Basant-se en els resultats del seu predecessor projecte PREVENT, el projecte PREVENT-PCP facilitarà la coordinació de tota la cadena de parts interessades, des de les empreses de transport fins a les forces de seguretat i els organismes del sector públic.

www.prevent-pcp.eu

2.Iseda (2022-2025)

El projecte pretén crear un xatbot d’intel·ligència artificial per assistir víctimes de violència domèstica des de la policia. Simularia una conversa amb un esser humà per tal que pugui interactuar directament amb les víctimes de violència domèstica, organitzacions de la societat civil i forces de seguretat que treballin en l’àmbit de la violència domèstica.

www.cordis.europa.eu/project/id/101073922

3.Vigilant (2022-2025)

Aquest projecte té l’objectiu d’investigar i combatre la desinformació il·legal amb intel·ligència artificial i Big Data. Es pretén crear una plataforma integrada d’eines i tecnologia avançada per a la identificació i anàlisi de la desinformació, que utilitza mètodes d'intel·ligència artificial d'última generació adaptada als casos d'ús, i a les necessitats de les autoritats policials, seguint un enfocament ètic per disseny i centrat en l'usuari.

www.vigilantproject.eu

El dispositiu policial del MWC 2023 amb el sistema Kuppel integrat

En el marc del dispositiu que Mossos d’Esquadra duu a terme per garantir la seguretat durant la celebració del MWC 2023 es treballa amb el sistema Kuppel de vigilància de l’espai aeri contra l’ús irregular de drons que permet reforçar la seguretat i la protecció aèria del recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Aquest sistema està format per sensors i càmeres d'alta definició que permeten als Mossos d'Esquadra localitzar i identificar de manera fiable aeronaus no tripulades que sobrevolen l'espai públic i, en cas que representin una amenaça per a la seguretat pública, donar una resposta ràpida.

Al MWC 2023 també hi ha un sistema de radar a través d’una antena i donar més resolució i més cobertura de seguretat a l’esdeveniment.

Capdavanter en la protecció de l’espai aeri, el sistema Kuppel ja garanteix la seguretat de la ciutat de Barcelona, de l’aeroport d’El Prat i del complex petroquímic de Tarragona. Recentment, el passat 21 de febrer, els Mossos van ampliar aquest sistema amb una nova instal·lació de protecció de l'espai aeri contra l'ús irregular de drons a l'Spotify Camp Nou.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 28 de febrer de 2023

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 210273

Imatge 2

Imatge 2 56259

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia