Interior

Foto

Primer acte de reconeixement de la jubilació de Mossos d'Esquadra

query_builder   28 febrer 2023 19:58

event_note Nota de premsa

Primer acte de reconeixement de la jubilació de Mossos d'Esquadra

Foto{"name":"2023/02/28/19/56/4c3548e5-5ebd-452f-a93c-92e31609d6c2.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":210634}


En total s’han jubilat 588 efectius, 357 durant el 2022 i 231 dels anys anteriors

El conseller Elena agraeix la dedicació, entrega i voluntat de servei durant tots aquests anys als agents del cos que s’han jubilat


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i del director general de la Policia, Pere Ferrer, entre altres autoritats, han celebrat avui el primer acte de reconeixement de la jubilació de Mossos d’Esquadra.

El conseller Elena ha felicitat els agents jubilats i ha agraït la seva “dedicació, entrega i voluntat de servei durant tots aquests anys”. Alguns dels efectius recentment jubilats formen part de la primera promoció del cos, des del 1983, i d’altres de la segona promoció, del 1985, la primera promoció de dones i quan es va crear l'Escola de Policia a Mollet del Vallès.

Elena ha destacat “la tasca imprescindible que realitzen els servidors i servidores públiques que garanteixen la seguretat del país”.

Durant l’acte, on s’han lliurat reconeixements als 588 efectius que es jubilen, 357 durant el 2022 i la resta dels anys anteriors. “Heu ajudat a construir un cos de molt prestigi, una institució nuclear del nostre país i això és molt important i en podeu estar orgullosos”, ha manifestat el conseller adreçant-se als agents jubilats.

Elena ha destacat que “el cos de Mossos d’Esquadra avui és proximitat perquè està en el seu ADN estar al costat dels veïns i veïnes i alhora és qualitat i eficàcia”. “Això s'ha construït de forma molt ràpida i és molt meritori”, ha assegurat.

El titular d’Interior ha ressaltat també que “els Mossos d’Esquadra a més de ser una policia propera, és també eficaç i puntera”. “Ens hem desplegat al conjunt del país, al mar i seguim creixent per combatre tots els reptes com la ciberdelinqüència”, ha dit com a cloenda.

El comissari en cap, Eduard Sallent, ha començat el seu parlament dient que només podia començar "amb les úniques paraules que crec que tenen sentit en un dia com aquest: moltes gràcies. Moltes gràcies per tant. Moltes gràcies per tot el queheu donat, moltes gràcies per dedicar la vostra vida a garantir la seguretat de les persones i al cos de Mossos d’Esquadra. I moltes gràcies pels sacrificis i les renúncies i per tanta i tanta Il·lusió, compromís i dedicació."

I ha continuat dirigint-se a les persones jubilades a qui avui es fa l'homenatge dient-los que "sou unes persones excepcionals perquè un dia vau decidir fer-vos Mossos d’Esquadra i servir als demés. I fer-se Mosso imprimeix caràcter. En el moment que ens posem l’uniforme la nostra identitat personal es transforma i esdevenim per sempre més mossos i mosses. Sé que retornar la placa i l’arma ha estat un moment dificilment explicable per a vosaltres. Totaixò és el que fa tan especial aquest acte d’avui. Un acte en homenatge i agraïment, un acte que vol expressar que més enllà d’una situació laboral el nostre vincle continua viu i immutable i que sempre sempre sempre sereu Mossos i Mosses d’Esquadra".

Finalment, ha tingut un record per les famílies que els han acompanyat en el decurs de tots aquests anys de servei.

En representació de totes les persones jubilades, la caporala Núria Portabella, ha remarcat que: “la societat ens necessita, i no únicament per patrullar, per investigar, per fer detencions, sinó perquè, entre moltes altres coses, ajudem la gent gran, perquè som propers al ciutadà, perquè col·laborem amb l'educació dels nostres joves en els centres educatius, perquè contribuïm a una bona convivència”.

També ha manifestat que “hi ha una força més gran, i és l'orgull d'haver dut a terme la tasca policial el millor que hem pogut durant més de 35 anys, alguns fins i tot més de 40”. Portabella ha afegit que “darrere queda tota una vida professional, amb més coses positives que negatives, amb molt bons records, on deixem magnífiques companyes i companys, i també amistats que perduraran per sempre”.

En total, s’han jubilat 588 efectius (357 durant any 2022 i 231 dels anys anteriors), dels quals un 7% (42) són dones. Aquest any passat s’han jubilat un total de 357 agents, que suposa un 1,9% de la plantilla, formada per 17.889 efectius.

Per categories, del total de 357 agents s’han jubilat: 192 mossos/es, 107 caporals /es, 33 sergents/es, 17 sotsinspector/ es, 7 inspectors/es i 1 intendent.

Per destinacions, 195 efectius són de serveis centrals i serveis que depenen del director i 14 són de serveis que depenen de la Territorial com ara Medi Ambient i Policia Administrativa.

Quant a les regions policials, les jubilacions es distribueixen de la següent manera: 19 Centre, 34 Camp de Tarragona, 61 Girona, 112 Metropolitana de Barcelona, 65 Metropolitana Nord, 41 Metropolitana Sud, 30 Ponent, 9 Pirineu Occidental i 17 Terres de l’Ebre.

L’acte d’avui és el primer acte d’homenatge organitzat pel cos després de l’acord assolit amb l’Estat a finals del 2021 que permet la jubilació de les persones membres del Cos de Mossos d’Esquadra que vulguin fer-ho de manera anticipada a partir dels 60 anys, o 59 anys si tenen 35 anys o més de serveis prestats al cos.

La previsió de jubilacions d’aquest any 2023 és de 120 agents i, a data d’avui, ja ho han fet un 30%, amb un total de 39 agents.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia