Territori

mini

Llum verda a la construcció d'un carril bici paral·lel a l'N-141c a Sant Fruitós de Bages

query_builder   1 març 2023 15:25

event_note Nota de premsa

Llum verda a la construcció d'un carril bici paral·lel a l'N-141c a Sant Fruitós de Bages

  1. La Comissió d’urbanisme aprova el projecte per construir una via ciclable entre els nuclis de Sant Fruitós i de Torroella de Baix, impulsada per l’Ajuntament, i per arranjar un camí municipal
  2. Aprovada també la rehabilitació de la pallera del mas el Soler de n’Hug, a Prats de Lluçanès, per acollir una aula d’entorn rural i un obrador càrnic


La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat definitivament avui el projecte de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per construir un carril bici paral·lel a l’N-141c, que enllaçarà els nuclis de Sant Fruitós i de Torroella de Baix.

La nova via tindrà una amplada de 3 metres, excepte en dos punts: al nucli de Torroella, on s’estretirà fins els 2 metres, i al pas sota la C-16, on tindrà 2,2 metres d’ample. L’obra s’acompanyarà de l’arranjament d’un camí municipal en direcció a Sant Benet i al pont romànic de Navarcles.

imatge 1{"name":"2023/03/01/11/39/f6873add-9d55-46eb-b354-44d1ffe6f94a.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":153912}


Amb aquests treballs, l’Ajuntament vol facilitar i millorar l’accessibilitat de vianants i bicicletes, així com millorar les interconnexions previstes amb la xarxa de camins i de vies ciclables.

Rehabilitació i nous usos al mas el Soler de n’Hug

D’altra banda, la Comissió també ha aprovat el projecte per rehabilitar la pallera de l’anomenat mas el Soler de n’Hug, a Prats de Lluçanès (Osona), per acollir una aula d’entorn rural i un obrador càrnic.

La finca es troba a la banda oest del terme municipal i està integrada per diverses construccions vinculades a l’activitat agrícola que s’hi desenvolupa, pel mas i els seus annexos. La pallera, en concret, és un edifici aïllat de la masia, de més de 443 m2. El projecte aprovat preveu destinar la primera planta a aula d’entorn rural que aculli els grups escolars que realitzen visites al mas. Es podrà dividir en dues aules més petites amb entrada independent.

La planta baixa de la pallera acollirà un obrador de producte càrnic, amb cambra frigorífica i mostrador per a venda. Aquí també hi hauran els banys adaptats i els serveis comuns de l’edifici.

Imatge 2{"name":"2023/03/01/11/41/aa5e6b21-1694-4620-b4b0-68f066c19591.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":119888}


S’aprofitaran les obres per sanejar i reparar l’edifici, mantenint l’estructura de pedra i maó, i respectant al màxim les obertures i la coberta de fusta. L’obra vol ser respectuosa amb els valors de l’arquitectura rural tradicional de la zona. Així, la intervenció permetrà recuperar un edifici amb cert interès històric, evitant-ne la degradació i dotant-lo d’un nou ús

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 153912

Imatge 2

Imatge 2 119888

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 216093

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia