Interior

Foto

Elena als cinc nous inspectors de Bombers: "Seguirem posant més mitjans, efectius i tecnologia, perquè el cos ho necessita"

query_builder   1 març 2023 14:12

event_note Nota de premsa

Elena als cinc nous inspectors de Bombers: "Seguirem posant més mitjans, efectius i tecnologia, perquè el cos ho necessita"

Foto{"name":"2023/03/01/14/05/aa5a2681-0a08-474d-911d-e21bcbe76c3a.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":596265}

El conseller Elena ha presidit aquest migdia l’acte de presa de possessió dels 5 nous inspectors del cos de Bombers de la Generalitat

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat de la secretaria general d’Interior, Tamara Garcia de la Calle, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort i Menal, i l’inspector en cap del cos de Bombers, David Borrell i Anglada, ha participat avui en la presa de possessió dels cinc nous inspectors del cos de Bombers de la Generalitat.

En el seu discurs, Joan Ignasi Elena ha donat l’enhorabona els nous inspectors i ha assegurat que “el cos de Bombers necessita comandaments que estiguin a l'altura de la necessitat i del risc que assumeixen ells, l'organització i el país al que servim”.

Elena ha reiterat el compromís per “seguir creixent i incorporant noves promocions, i que també hi hagi més dones per fer un cos que cada vegada s'assembli més a la societat a la qual serveix”. En aquest sentit, ha afegit que “seguirem posant més mitjans, més efectius, més tecnologia i més comandaments perquè el cos ho necessita”.

Els nous inspectors són Moisés Galán, Claudi Gallardo, Jordi Castellví, Marc Sans i Oriol Corbella. Tots ells han superat un procés de selecció mitjançant concurs-oposició per proveir aquestes noves places de l’escala superior del Cos de Bombers de la Generalitat.

Per accedir a la categoria d’inspector cal superar el curs de capacitació d’inspector del Cos de Bombers, que consta de dues parts, d’una banda, la superació dels 33 crèdits del Màster en Direcció Estratègica de la Seguretat i, de l’altra, una fase de formació per adquirir les capacitats operatives pròpies dels inspectors. Per tant, han obtingut els coneixements necessaris per assumir les funcions de cap de coordinació de la Sala Central de Bombers (SCB), de cap operatiu i de cap de suport operatiu.

Trajectòries al Cos de Bombers

Moisès Galán va néixer a Igualada fa 50 anys. És enginyer tècnic forestal, té un grau en Enginyeria Forestal i un màster en Incendis Forestals per la Universitat de Lleida. El seu primer contacte amb el Cos de Bombers va ser el 1996, aleshores com a auxiliar forestal durant la campanya d’estiu, en què va fer de conductor al Parc de Bombers de Sant Llorenç de Morunys. En anys posteriors, també en campanya d’estiu i com a auxiliar, va ser destinat als Parcs de Santa Coloma de Queralt i Sant Jaume dels Domenys. El 2000 va accedir a la Unitat Tècnica del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), on es va estar fins al 2011. Entre 2012 i 2014 va ser el cap de la Unitat Territorial II de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord i des de 2014, cap d’Operacions de la Metropolitana Sud.

Claudi Gallardo té 35 anys i és de Barcelona tot i que viu als Hostalets de Pierola. És enginyer tècnic forestal i enginyer de forest i té un màster en Gestió Integral d’Incendis Forestals. Va accedir al Cos de Bombers de la Generalitat el 2007, com a bomber voluntari del parc de Piera, al qual ha estat adscrit fins a l’any passat. En diferents moments entre 2010 i 2014 va fer de conductor del Punt de Trànsit, de tècnic especialista-operador de Control i va formar part dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF). Entre 2014 i 2017 va accedir al GRAF, on també va fer de tècnic de projectes europeus. El 2022 va ser nomenat sotsinspector en superar un concurs-oposició. A partir d’aquell moment, va fer d’adjunt a la Divisió de Planificació i Gestió, de cap de coordinació territorial i de cap territorial de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud.

Jordi Castellví va néixer a Montblanc ara fa 34 anys. És llicenciat en Ciències Ambientals i té un màster en Incendis i Protecció Civil-Safety Engineering. Va accedir al Cos de Bombers el 2007, com a bomber voluntari. Durant les 11 campanyes posteriors va alternar les tasques d’auxiliar forestal i de tècnic especialista del GRAF a més de formar part dels EPAF. El 2017, i després d’haver superat un concurs-oposició, va ser nomenat sotsinspector.

Marc Sans és barceloní i té 41 anys. És enginyer industrial i té un màster en Polítiques Públiques de Seguretat. Entre 2008 i 2015 va ser tècnic del Servei de Prevenció de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). Va accedir al Cos de Bombers el 2018 com a sotsinspector en haver superat un concurs-oposició. A partir d’aleshores, i durant un any, va fer d’adjunt a la secció d’Infraestructures de la DGPEIS; entre 2019 i 2022 en va ser el cap i des de l’any passat i fins a l’actualitat ocupa el càrrec de cap del Servei Tècnic. També, des de 2019, és cap Territorial de la regió d’Emergències Metropolitana Nord.

Oriol Corbella té 36 anys i és de Barcelona. Llicenciat en Sociologia, va tenir el primer contacte amb els Bombers el 2010, en què va fer d’auxiliar forestal durant la campanya d’estiu durant tres temporades. Entre 2013 i 2017 va formar part del GRAF i el 2018 va ser nomenat sotsinspector en superar un concurs-oposició.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia